Şehrin 17 ilçesinde, 64 farklı noktada yürütülen yol yapım ve genişletme çalışmaları, Bursa trafiğine nefes aldırmayı ve sürdürülebilir bir ulaşım vizyonuna katkı sağlamayı hedefliyor. Başkan Mustafa Bozbey, çalışmaları yerinde inceleyerek Bursa'nın ulaşım sorunlarını adım adım çözdüklerini belirtti.
Filament Kavşağı'na Kalıcı Çözüm, Yeni Yol Çalışmaları Hızla İlerliyor
Büyükşehir Belediyesi, trafikte sıkışıklığa neden olan noktalara kalıcı çözümler üretiyor. Filament Kavşağı'nda yapılan geometrik düzenlemeyle, kavşak üstü trafik akışı rahatlatıldı. Bununla birlikte, Nilüfer ilçesindeki Balkan Mahallesi Naim Süleymanoğlu Bulvarı, 30 Ağustos Zafer Mahallesi Atlıçayır Bulvarı ve Karşıbağlar Caddesi gibi önemli noktalarda yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Yıldırım ilçesinde ise Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini Kestel'e bağlayacak 30 metre genişliğindeki yeni imar yolunun yapımı hızla sürüyor.
Başkan Bozbey Sahada, "Bursalıların Gülümsemesini İstiyoruz"
Başkan Mustafa Bozbey, İzmir Yolu üzerindeki Eczakoop kesiminde devam eden yan yol genişletme çalışmalarını bizzat inceledi. Ekiplere kolaylıklar dileyen ve bir süre asfalt serim makinesinin direksiyonuna geçerek çalışmalara katılan Bozbey, "Bursalıların gülümsemesini istiyoruz" dedi. Kent genelindeki 64 noktada devam eden projelerin, yeni bulvarlar ve bağlantı yolları oluşturarak trafik sorununu en aza indirmeyi amaçladığını söyledi.
"Trafiğin Nefes Alacağı Günlere Adım Adım Yaklaşıyoruz"
Başkan Bozbey, yeni yol ve bulvarların açılmasının, kentsel dönüşüm projeleriyle birleşerek Bursa trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını belirtti. Gece gündüz demeden çalışan tüm ekiplere teşekkür eden Bozbey, "Trafiğin nefes alacağı günlere doğru adım adım yaklaşıyoruz" diyerek, daha sağlıklı bir ulaşım altyapısına sahip bir Bursa oluşturma vizyonunu vurguladı.