Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın Fethi’nin 700. yılı kutlamaları çerçevesinde şehrin dört bir yanında organize ettiği ilçe şenliklerini bu kez Orhaneli’ye taşıdı. Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde Orhaneli 9 Eylül Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikler, ilçe halkını büyük bir coşkuyla bir araya getirdi. Şenlik alanında özenle kurulan kadın dernekleri ve kooperatif stantları katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Şenlik coşkusu Nilüfer'e taşınacak
Etkinlikler kapsamında çocuklar özel oyun alanlarında keyifli vakit geçirirken; animasyon gösterileri, çeşitli atölye çalışmaları ve Planetaryum Gökyüzü Çadırı miniklere hem öğretici hem de eğlenceli anlar sundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın marşlarıyla başlayan şenlik coşkusu, sihirbaz gösterileri ve kahoot yarışmasıyla hız kesmeden devam etti.
Şenliğin ilerleyen saatlerinde düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde vatandaşlar hep bir ağızdan türkülere eşlik ederek eğlencenin tadını çıkardı. Renkli görüntülere sahne olan program, gece saatlerinde geleneksel Karagöz-Hacivat gölge oyununun sergilenmesiyle sona erdi. Bursa'nın Fethi'nin 700. yılı kapsamındaki ilçe şenliklerinin, 1 Ağustos Cumartesi günü Nilüfer Balkan Bölge Parkı’nda gerçekleştirilecek programla devam edeceği bildirildi.


