BURSA HABERLERİ:
Bursa'da Yaşar Kemal Medeniyetler Kütüphanesi, Ersin Tatar'ın katılımıyla açılıyor

Bursa'nın binlerce yıllık tarihine ev sahipliği yapan Hisar Arkeopark, yepyeni bir kültürel mekana kavuşuyor. Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yaşar Kemal Medeniyetler Kütüphanesi ve Konferans Salonu, 31 Temmuz Cuma günü düzenlenecek resmi törenle hizmete girecek. Tarih, kültür ve edebiyatı aynı çatı altında toplayan merkez, kentin kültürel yaşamına kalıcı bir değer katmayı hedefliyor.

Usta yazar Yaşar Kemal'in adını taşıyan kütüphane, sadece bir okuma alanı olmaktan öte, nitelikli bir araştırma ve etkileşim merkezi olarak tasarlandı. Merkezde yer alan özel koleksiyonda; medeniyet tarihi, arkeoloji ve kültürel miras alanlarında yayımlanmış yaklaşık bin 500 eser okuyucuların erişimine sunulacak. Bilhassa akademisyenler, öğrenciler ve tarih meraklıları için önemli bir başvuru noktası olacak mekanın, bilimsel çalışmalara ciddi katkı sağlaması bekleniyor.

Açılışın ilk konuğu Ersin Tatar olacak

Sadece sessiz bir kütüphane olarak hizmet vermeyecek olan tesis, bünyesindeki konferans salonuyla Hisar Arkeopark'ın ruhuna uygun panellere ve söyleşilere sahne olacak. Yaşar Kemal Medeniyetler Kütüphanesi ve Konferans Salonu, açılış töreninin hemen ardından ilk büyük etkinliğine ev sahipliği yapacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Eski Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, etkinlik kapsamında Bursalılarla bir araya gelerek önemli değerlendirmelerde bulunacak.

Eski Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, salonda “Ortadoğu, AB ve Ortasında Kıbrıs Sorunu” başlıklı bir konferans verecek. Düzenlenecek konferansta; Avrupa Birliği’nin Doğu Akdeniz politikaları, bölgesel gelişmeler ve Kıbrıs meselesinin güncel boyutları detaylı bir şekilde masaya yatırılacak. Ersin Tatar, bölgede yaşanan son gelişmelere dair Kıbrıs Türk halkının bakış açısını katılımcılarla paylaşacak.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Nilüfer’de “Şadi Başkan’la Akşam Çayı”...
Nilüfer Belediyesi’nin mahalle sakinleriyle doğrudan iletişim kurmak ve talepleri yerinde dinlemek amacıyla...

Haberi Oku