Modelin sahadaki uygulamalarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen "Formatör Öğretmenler Buluşması", eğitimcileri bir araya getirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Alireisoğlu'ndan İki Önemli Mesaj
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen programa, Bursa genelindeki 362 okuldan 381 formatör öğretmen ve çeşitli komisyonlarda görevli yaklaşık 550 eğitimci katıldı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, öğretmenlerin eğitim sisteminin en önemli unsuru olduğunu vurguladı.
Alireisoğlu, konuşmasında iki temel mesaj verdi:
-
İnanmak: Yeni eğitim modelinin başarısının ancak öğretmenlerin inancıyla mümkün olacağını belirtti. Öğretmenlerin çocuklara rehberlik eden rol modeller olduğunu ve bu sürecin merkezinde yer aldıklarını söyledi.
-
Çalışmak: Karşılaşılan sorunların çözüm odaklı yaklaşımlarla ele alınması gerektiğini vurguladı. Öğretmenlerden gelen geri bildirimlerin bakanlık tarafından değerlendirildiğini ve sistemin her yıl aşamalı olarak iyileştirileceğini dile getirdi.
Eğitimde Eşgüdüm ve Kalite Vurgusu
Buluşma, formatör öğretmenlerin rehberliğinde yürütülecek uygulamaların kalitesini artırmayı ve il genelinde eşgüdüm sağlamayı hedefledi. Alireisoğlu, bu sürecin hem bir fırsat hem de ulusal bir görev olduğunu belirterek, tüm eğitimcilere büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlattı. Programda, TYMM'nin temel ilkeleri ve sahadaki yansımaları üzerine geri bildirimler paylaşıldı.