BURSA HABERLERİ:
Bursa'da Kanser Haftası etkinlikleri başladı

Kanserde erken teşhis ve taramaların önemine dikkat çekmek ve kanserle mücadele konusunda farkındalığın artmasını sağlamak amacıyla her yıl Nisan ayının ilk haftası kutlanan Ulusal Kanser Haftası etkinliklerine Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programı ile start verildi.
Sağlık müdürlüğü yöneticileri, kamu hastanelerinin başhekim ve yöneticileri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı programda konuşan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz Arslan, kanserin önlenebilir ve erken tanı ile tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirtti. Bilgi eksikliği, korku, ihmal gibi nedenlerden ötürü tanı geciktiğinde tedavinin de güçleştiğine dikkat çeken Dr. Arslan, “Aynı zamanda sosyal, psikolojik, ekonomik yönden de hasta, hasta yakınları ve toplumun önemli bir kısmını etkileyebilmektedir” dedi.
Program Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen Canan Tanrıöver’in “Ramazanda Beslenme’’ sunumuyla devam etti. Daha sonra Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Deligönül “Beslenme ve Kanser” ve UÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nabi Alper Kumral “Beslenme Kaynaklı Toksikolojik Riskler, Pestisit Kalıntıları” konulu sunum gerçekleştirdi. UÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkkan Evrensel de katılımcıların konuyla ilgili çeşitli sorularını cevaplandırdı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun müzik dinletisiyle devam eden program sonunda katılımcı konuşmacılara çiçek takdim edildi.
Şehrüküstü’de Farkındalık Standı
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün bir diğer etkinliği de Şehreküstü Meydanı’nda gerçekleştirildi. Meydanda açılan stant ile vatandaşlara kanserle ilgili broşürler dağıtılırken, tarama için KETEM birimlerine davet edildi. 
 

Anahtar Kelimeler
BursaKanser Haftası
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

ARKON'dan Yuzyılın Buluşması
Artvinliler Konfederasyonu tarafından düzenlenen "STK'ların Büyük Buluşması" organizasyonuna...

Haberi Oku