BURSA HABERLERİ:
Bursa'da 'Akran Dostluğu' Projesine Devam Kararı: Rehber Öğretmenlerin Liderliği Vurgulandı

Eğitim müfettişlerinden gelen geri bildirimlerde, projenin başarısındaki en belirleyici unsurun rehber öğretmenlerin aktif liderliği olduğu vurgulandı. Bu olumlu sonuçlar doğrultusunda, projenin 2025-2026 eğitim öğretim yılında da devam ettirilmesine karar verildi.


İkinci Yıl Tanıtım Toplantısı Üst Düzey Katılımla Gerçekleştirildi

Projenin devam kararı, üst düzey yetkililerin katıldığı bir toplantı ile duyuruldu.

  • Toplantı Tarihi ve Yeri: 13 Kasım 2025 tarihinde, Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu.

  • Katılımcılar: Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Teftiş Kurulu Başkanı Fethi Fahri Kaya, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve Okul Müdürleri.

  • Ödüllendirme: Toplantıda, projedeki katkılarından dolayı Rehberlik Öğretmenlerine, MEB Teftiş Kurulu Başkanı Fethi Fahri Kaya tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.


İkinci Yıl Hedefleri: Kalıcı Okul Kültürüne Dönüşüm

Proje sonuçları değerlendirilirken, ikinci yıl çalışmalarında hedeflenen yeni yaklaşımlar belirlendi.

  • Geliştirilecek Beceriler: Öğrencilerin empati, akran desteği, duygu yönetimi ve iş birliği becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar artırılacak.

  • Kapsamlı Uygulama: İkinci yıl çalışmalarının rehber öğretmenlerin koordinasyonunda daha kapsamlı şekilde sürdürüleceği belirtildi.

  • Kalıcı Kültür: Akran dostluğu yaklaşımının kalıcı bir okul kültürüne dönüşmesi için rehberlik hizmetleri daha da güçlendirilerek uygulanacak.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erkan Aydın İstiklal Mahallesi'nde:...
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, mahalle ziyaretleri geleneğini sürdürerek İstiklal Mahallesi sakinleri...

Haberi Oku