BURSA HABERLERİ:
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kıbrıs Tiyatro Festivali'nde Sahne Aldı: 'Kısa Süren Saltanat' Tam Not Aldı!

Lefkoşa Türk Belediyesi, Gazimağusa Belediyesi ve Girne Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen '21. Kıbrıs Tiyatro Festivali' kapsamında sahnelediği 'Kısa Süren Saltanat' adlı oyunla Kıbrıslı sanatseverlerden tam not aldı. Bu katılım, Bursa'nın kültürel zenginliğini uluslararası alana taşıyan önemli bir adım oldu.


John Steinbeck Uyarlaması "Kısa Süren Saltanat" Sahnelendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, dünyaca ünlü yazar John Steinbeck'in romanından uyarlanan ve merakla beklenen yeni oyunu 'Kısa Süren Saltanat'ı Kıbrıslı tiyatroseverler için sahneledi. Kerem Pilavcı'nın başarılı uyarlaması ve ödüllü Yönetmen Emrah Eren'in rejisiyle hayat bulan oyun, iki farklı mekanda izleyiciyle buluştu: 24 Haziran Salı günü Girne Açık Hava Tiyatrosu'nda ve 26 Haziran Perşembe günü Yakın Doğu Üniversitesi Tiyatro Salonu'nda.

Amatör bir gök bilimci olan Pepin Heristal'in kendi isteği dışında Fransa Kralı ilan edilmesiyle başlayan komik olayları konu alan oyun, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Oyunun sonunda sanatçılar, sergiledikleri etkileyici performansla ayakta alkışlandı, bu da oyunun Kıbrıs halkı tarafından ne kadar beğenildiğini gözler önüne serdi.


"Maskbeth" Oyunu da Yoğun İlgi Gördü

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kıbrıs Tiyatro Festivali'ndeki tek performansıyla kalmadı. 8. Mesarya Tiyatro Şöleni kapsamında, Altuğ Görgü'nün Shakespeare klasiğinden uyarladığı 'Maskbeth' adlı oyunu da Kıbrıslı sanatseverler için sahneye taşıdı. Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Sosyal Tesisleri'ndeki bu oyun da tiyatroseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.


Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar'dan Tiyatroculara Söyleşi

Festival kapsamında, Bursa Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar da Kıbrıs'taki genç tiyatrocularla bir araya geldi. Düşenkalkar, tecrübelerini ve tiyatroya dair görüşlerini paylaşarak genç sanatçılara ilham veren bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu buluşma, Türkiye ve KKTC arasındaki kültürel bağların güçlenmesine katkı sağladı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Osmangazi Belediyespor sporcusu ve antrenörü...
Osmangazi Belediyespor'un başarılı sporcusu Nihan Tahran ve antrenör Umut Çetin, Norveç'te düzenlenecek...

Haberi Oku