BURSA HABERLERİ:
Bozbey'den Varna'ya Tele Video!

 Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) desteğiyle SBJ’nin ev sahipliğinde Varna’da düzenlenen 8 ülkenin katılım sağladığı Uluslararası Gazetecilik Konferansı’na Türkiye’den davetli olarak katılan Mudanya Gazeteciler Derneği, iki günlük toplantının ilgi odağı oldu. Proje sekreteri Yasemin Paçin ile dernek üyeleri Erdoğan Paçin ve Özge Aybey'in de hazır bulunduğu konferansa katılan MGD Başkanı Yavuz Gerçekçi, Bulgaristan’daki meslektaşları için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in özel video mesajını iletti.

BOZBEY’DEN VARNA’YA TELE-VİDEO

Bozbey mesajında, insanlık kültürüne aydınlanma yolunu açmak çabasıyla ilk Bulgarca dergiyi çıkaran ve Bulgaristan gazeteciliğinin miladı olarak nitelendirilen Fotinov ismini Bursa’da yaşatacaklarını açıkladı. Nilüfer Belediyesi olarak özgürlükten, barıştan, dostluktan ve demokrasiden yana tavır sergilediklerine dikkati çeken Bozbey, “Özellikle Bulgaristan’dan göç etmiş olan yurttaşlarımızın olduğu mahallede bir çınar ağacını belirledik. Bu çınar ağacının yanına Fotinov’un kimliğini yazarak, çevre düzenlemesi ile birlikte Fotinov’u anacağız. Gelecek kuşaklara da onu bilinçli bir şekilde aktararak sorumluluğumuzu da yerine getirmiş olacağız” dedi.

Mudanya Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Gerçekçi, Balkanlar ve Karadeniz Bölgesi’ndeki gazetecilerin bir arada olduğu toplantının açılışında Türkiye’den iletilen mesajın komşuluk ilişkileri açısından son derece faydalı olduğunu belirtti. Girişime desteğinden dolayı meslektaşları adına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür eden Gerçekçi, belediye tarafından Görükle’de çevre düzenlemesi devam eden çınar ağacına plaketin, Bulgar Gazeteciler Birliği Başkanı Snezhana Todorova’nın da katılımıyla önümüzdeki aylarda düzenlenecek törenle yerleştirileceğini söyledi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

23 Nisan Bursa'da coşkuyla kutlandı
Büyük Millet Meclisi'nin Kuruluşunun 104. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları...

Haberi Oku