BURSA HABERLERİ:
Başkan Taban'dan Hayvan Dostu Çocuklara Sürpriz Hediye

Hafta sonu Cerrah Mahallesinde oyun oynadıkları sırada dere içerisinde yaralı halde bir köpek gören yaşları 7 ila 9 arasında değişen Sümeyra, Eray, Sevde ve Turan isimli 4 çocuk, bu duruma duyarsız kalmayarak köpeğin yardımına koştu. Yaralı köpeği dereden çıkaran çocuklar, daha sonra İnegöl Belediyesi Cerrah Hizmet Binasına giderek durumu bildirdi. Bu sırada köpeğe bakkaldan aldıkları yiyeceklerden veren çocuklar, kısa sürede olay yerine gelen İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerine köpeği teslim etti.

KÖPEĞİ BARINAKTA ZİYARET ETTİLER
Barınak görevlileri köpeği bulunduğu yerden alarak merkeze götürdü. Burada tedavisine başlanan sahipsiz köpeğin yardımına koşan duyarlı çocukların bu davranışı, sosyal medyada paylaşılması üzerine büyük beğeni topladı. Belediye Başkanı Alper Taban da büyük yürekli çocukları bugün makamında kabul etti. Sümeyra, Eray, Sevde ve Turan, ilk olarak Halhalca yolu üzerinde bulunan İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezi gezen çocuklar, hayatını kurtardıkları köpeğin son durumunu da yerinde görerek bilgi aldılar. Ardından Başkan Taban’ı ziyaret ettiler.

“BÜYÜKLERDEN BEKLEDİĞİMİZ HAREKETLERİ SİZLERDEN GÖRMEK BİZİ MUTLU ETTİ”
Başkanlık makamında çocuklarla bir araya gelen Belediye Başkanı Alper Taban, miniklere duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek; “Siz ne kadar güzel bir iş yaptınız öyle. Hepinizi tebrik ediyorum. Şehrimizde büyüklerimizden beklediğimiz hareketleri sizlerden gördük. Bu bizi çok mutlu etti. Çok önemli bir şey yaptınız. O da Allah’ın yarattığı bir canlı. Onun da ihtiyacı, problemi varsa bunu gidermek hepimizin görevi. Siz kendi adınıza düşen görevinizi yerine getirdiniz. Biz de İnegöl Belediyesi olarak Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizde yaralı bulduğunu köpeğin tedavisini gerçekleştirip onu yeniden sağlığına kavuşturup tekrar doğal ortamına bırakacağız. Tüm canlılara sahip çıkmamız lazım” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR TESİS YAPMIŞSINIZ”
Çocuklar adına konuşan ve köpeği nasıl bulduklarını anlatan 9 yaşındaki Sümeyra isimli çocuk ise “Arkadaşlarımla birlikte oynuyorduk. Derede bir köpek gördük. Onu oradan çıkardık. Yaralı olduğunu gördük. Daha sonra biraz bekledik ne yapacak diye. Yürüyemediğini, yaralı olduğunu görünce arkadaşımın bisikletiyle belediyeye gidip haber verdim. Yaralı köpek var dedim. Sonra bakkaldan salam, sosis falan alıp köpeğe verdik. O arada barınaktan gelip köpeği aldılar. Bugün de yine barınağa gidip köpeği gördük. Tedavisi yapılıyordu. Sizi de tebrik diyoruz çok güzel bir yer yapmışsınız hayvanlar için” ifadelerinde bulundu.

Başkan Taban, ziyaret sırasında çocuklara hayvan sevgileri ve duyarlılıkları için faunus içerisinde balık hediye ederek teşekkürlerini yineledi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal...
Orhangazi Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Mücahit Hatipoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin...

Haberi Oku

banner108