BURSA HABERLERİ:
Başkan Mustafa Bozbey: 'İki Komşu Kentin Gücüyle Şehirlerimizi Dönüştüreceğiz'

Bursa’nın simge yapılarından olan Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleşen zirve, Marmara Bölgesi’nin iki dev komşu kentinin ortak geleceği için stratejik kararlara sahne oldu.


Tarihi Binada Kentsel Dönüşüm Zirvesi

Görüşmenin ana gündem maddesini, her iki kentin de en öncelikli meselesi olan güvenli yapılaşma oluşturdu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm süreçlerinde Bursa’nın hayata geçirdiği yenilikçi modelleri paylaştığı toplantıda, Balıkesir ile olan komşuluk hukukunu iş birliğine dönüştürme vurgusu yaptı.

Başkan Bozbey, iki kentin benzer ihtiyaçları olduğunu belirterek şu noktalara dikkat çekti:

  • Güvenli Kent Vizyonu: Deprem kuşağındaki iki şehir için afet dirençli yapılar inşa etmek.

  • Tecrübe Transferi: Bursa ve Balıkesir’in kentsel dönüşümdeki başarılı uygulamalarını birbirine entegre etmesi.

  • Geleceğin Şehirleri: Şehirleri sadece binalarla değil, sosyal donatı alanlarıyla daha yaşanabilir kılmak.


Ortak Akıl ve Güçlü İş Birliği Mesajı

Başkan Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Ortak akıl ve iş birliğiyle kentlerimizi daha güvenli hale getirme hedefimizi bir kez daha vurguladık," dedi. İki başkan, Marmara Bölgesi’ndeki yerel yönetimlerin birlikte hareket etmesinin halkın refahına doğrudan katkı sağlayacağı konusunda fikir birliğine vardı.


"Sayın Ahmet Akın’a Katkıları İçin Teşekkür Ediyorum"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Bozbey, konuk başkan Ahmet Akın’a nazik ziyareti ve yapıcı katkıları için teşekkür etti. Bursa ve Balıkesir arasındaki bu güçlü diyaloğun, önümüzdeki dönemde hayata geçecek ortak projelerin de ilk sinyali olduğu belirtildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Kestel’in Geleceği Şekilleniyor: Başkan...
Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, ilçenin gelişimine yön veren projeleri paylaştığı “Kestel’e...

Haberi Oku