BURSA HABERLERİ:
Anahtar Parti Bursa'da Gündemi Değerlendirdi: 'Kadına Şiddet Politikleştirildi'

Gümüş, basın toplantısında kadına yönelik şiddetin politikleştirildiğini ve mevcut hükümet sisteminin sorunlara yol açtığını savundu.


İktidarın Sistemi Hedefte: "50+1 İktidarı Kendini Mahkum Etti"

Genel Başkan Yardımcısı Gümüş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştirerek, iktidarın "50+1" sistemiyle kendini mahkûm ettiğini öne sürdü. Gümüş, "Türkiye parlamenter sistem geleneğinden gelen bir ülkeyken Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş aslında bizden çok muhalefeti bir ittifaka mecbur etti" ifadelerini kullandı. Koalisyonlardan kurtulmak isterken yeni ittifaklara bağlandıklarını belirten Gümüş, iktidarın gelecek seçimlerde 50+1'i bulamayacağına inandığını söyledi.


Çocuk Suçluluğu ve Kadına Şiddet Vurgusu

Gümüş, Türkiye'nin önemli sosyal sorunlarından birine dikkat çekerek, 12-18 yaş aralığında yaklaşık 1 milyon çocuğun eğitim ve istihdamdan uzak olduğunu ve bu durumun suç örgütleri tarafından kullanıldığını dile getirdi. Hayvana zarar verenlerin ileride insana da zarar verebileceğini belirterek, çocukların bilinçli olarak suça sürüklendiğini söyledi.

Kadına yönelik şiddet konusuna da değinen Gümüş, iktidarın Yeniden Refah Partisi ile yaptığı ittifak nedeniyle İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının, şiddetin politik bir araç haline getirildiğinin kanıtı olduğunu savundu. Gümüş, mevcut yasaların bile doğru uygulandığında şiddetin önüne geçilebileceğini vurguladı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

BURSA REHBERLERİ MİSİ KÖYÜ’NDE BULUŞTU:...
Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (BURSA-BRO), üyeleriyle birlikte Misi Köyü’ne özel bir Eğitim...

Haberi Oku