BURSA HABERLERİ:
ADIMLAR SAĞLIK İÇİN ATILDI!
 Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat programı kapsamında 2014 yılı, ‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ ilan edildi. Bu program çerçevesinde Bursa’da gerçekleştirilen yürüyüş, kentin yerel yöneticilerini ve siyasetçilerini sporla buluşturdu. Spor ve sağlıklı yaşamla ilgili olarak topluma farkındalık kazandırmak amacıyla tüm illerde her ayın son pazar günü düzenlenen yürüyüşe bugün Bursa ev sahipliği yaptı.

‘Belediye Çalışanları ile Yürüyoruz’ temalı yürüyüşe, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Bursa Valisi Münir Karaloglu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra AK Parti Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Hakan Çavuşoğlu ile Yıldırım, Gemlik ve İznik ilçeleri belediye başkanları katıldı. Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Halk Sağlığı Kurumu, Kamu Hastaneler Birliği ve İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, Sağlık İl Müdürlüğü çalışanları ve vatandaşlar da yürüyüşe yoğun ilgi gösterdi. Merinos Parkı’nda gerçekleştirilen yürüyüşte parkuru iki kez turlayarak yaklaşık 4 km yürüyen katılımcılar, sağlığın önemine vurgu yapan dövizlerle de tüm vatandaşları sağlık konusunda dikkatli olmaya davet etti.

“Bursa, örnek olacak”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin sağlıklı yaşama önem verdiğini ve kentte sporu teşvik edici düzenlemeler yapıldığını söyledi. Başkan Altepe insanların spordan uzaklaştığını ifade ederek, “Sağlıklı bir yaşam için güzel bir aktivitede bir araya geldik. Bu tür sağlık odaklı faaliyetlerin artırılmasından yanayız. Özellikle metropolitan kentlerde artık insanlar otobüse binmek için evlerinin bir üst sokağına dahi gitmeye üşenir hale geldiler. Herkes her yere aracıyla gitmek istiyor. Bu hareketsizlik durumu da doğal olarak sağlığı tehdit ediyor. Sağlıklı bir toplum için Büyükşehir Belediyesi olarak kentte gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kurucusu olduğumuz Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin de halen başkanlığını yürütüyoruz. Bursa, sağlıklı yaşam konusunda da örnek olacak” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, sağlıklı yaşam ve vatandaşların harekete teşvik edilmesi konusunda yerel yönetimlerin önemine değinerek, “Artık millet olarak az hareket eder hale geldik. Sağlık Bakanlığı olarak bu durumun önüne geçmek ve halkı spora teşvik etmek amacıyla bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Bu noktada destek veren yerel yöneticilere teşekkür ediyoruz” dedi.
Bursa Vali Münir Karaloğlu da daha az hareketin herkesin ortak sorunu olduğunu belirterek, tüm vatandaşları sağlıklı yaşam için daha fazla spor yapmaya davet etti. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise “Hayatı sağlıklı yaşamak gerek, bu yüzden de bol bol spor yapmak gerek” dedi. Katılımcılar sağlıklı yaşam yürüyüşünü fotoğraflarla da ebedileştirdi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Şehit Hakan Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu...
Şehit Hakan Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İbrahim AYGÜÇ ve okul öğretmenleri Seda...

Haberi Oku