BURSA HABERLERİ:
47 Yıl Önce Yattığı Hastaneden Cenazesi Çıktı!

Askerliğini yaptıktan sonra kronik akciğer rahatsızlığı nedeniyle İnegöl Devlet Hastanesi'ne başvuran Abdullah Kozan, Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bir süre tetkikleri devam eden Kozan, hastanede yatarak tedavi olmaya başladı. Kozan 21 yaşında hastaneye ilk girdiğinde 30. hükümet işbaşında, Süleyman Demirel başbakandı.
1968 yılında hastaneye yatan ve bir daha çıkamayan Kozan, onlarca hükümet, başbakan ve başhekim gördü. Zaman zaman cihazlar yardımıyla nefes alabilen Abdullah Kozan, yılın 365 günü hastanede yattığı için tüm özel günlerin hastane personeli ile kutladı. Doğum günlerinin yanı sıra bayramları hastanede geçiren Kozan, bu Ramazan bayramını da hemşire ve hastalar arasında geçirdi.
Hastanenin en kıdemli hastası Abdullah Kozan, çocukluk döneminde annesini, hastaneye yattıktan bir süre sonra da babasını kaybetmiş. Hayatta başka kimsesi olmadığı için dışarı çıkmak istemeyen Kozan, hemşire ve doktorları ailesi gibi gördüğünü dile getirdi. Kozan, sağlığında neden hastaneden çıkmıyorsun sorularına, "Hemşireler her sabah yanıma gelip hatırımı soruyorlar. Burada çok mutluyum. Dışarıda yaşayamam." karşılığını veriyordu.
Abdullah Kozan’ın geçen hafta cuma günü hastanede rahatsızlanarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Kozan'ın cenazesi doğum yeri olan İnegöl'de toprağa verildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku