BURSA HABERLERİ:
44 Ülkeden 1500 Öğrenci Bursa'da Buluştu!
 Fomara Meydanı’nda düzenlenen ve 3 gün sürmesi planlanan organizasyonun açılışına; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ile kalabalık davetli topluluğu katıldı. Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, tek tek standları gezerek Türkiye’de eğitim gören öğrencileri ve onların kültürlerini tanıma imkanı buldu.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Kafkas Halk Dansları Grubu’nun gösterisiyle start alan öğrenci buluşmasının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 44 ülkeden 1500 öğrenciyi Bursa’da görmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Türkiye’de eğitim alan öğrencileri yabancı olarak görmediklerini, onları misafir gibi ağırladıklarını belirten Vali Karaloğlu, “Kendi ülkelerinizin birer gönüllü elçisi olarak, bizlere kültürünüzü tanıtmaya çalışıyorsunuz. Açmış olduğunuz stantlarla; giyiminizi kuşamınızı, yeme ve içme kültürünüzü anlatıyorsunuz. Emeğinize sağlık” dedi. Türkiye’deki öğrencilerin bir gün ülkelerine döneceğini söyleyen Vali Karaloğlu, onlardan döndükleri zaman Türkiye’yi ve Türk halkını, Türk gelenek ve göreneklerini kendi vatandaşlarına da anlatmalarını istedi. Vali Karaloğlu, “Anlatın ki suni gündemlere takılmadan aramızdaki muhabbet gelişsin” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise, düzenlenen organizasyon nedeniyle İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği yetkililerine teşekkür etti. Karlık, konuşmasında tüm annelerin Anneler Günü’nü de kutladı.
İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ebubekir Armağan da, programın yabancı öğrencilerin Türkiye’yi daha iyi tanımaları, kendi ülkelerinde tanıtmaları ve Anadolu insanıyla buluşmaları amacıyla düzenlendiğini söyledi.  Armağan, eğitim için Türkiye’yi tercih eden uluslararası öğrencilerin varlığından kamuoyunun haberdar olmasını ve bu öğrencilerin birer yabancı olarak değil misafir olarak görülmesini sağlamayı istediklerini de ifade etti. 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ali Sönmez:''Görev verilirse sorumluluk...
Yerel seçimler sonrası AK Parti'nin Bursa'da nasıl bir yapılanmaya gideceği tartışılırken,...

Haberi Oku