BURSA HABERLERİ:
28 Kursiyer Sertifikalarını Aldı!

 BTB ve KOSGEB Bursa Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 28 kursiyer ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ aldı. Toplam 70 saat süren eğitimlerde kursiyerler; girişimcilik, işbirliği geliştirme, pazar araştırmaları, üretim, yönetim planı, finansal planlama gibi konularda uzman eğitmenlerden ders aldı. 31 Ağustos’ta başlayan eğitimleri başarıyla tamamlayan 28 kursiyer sertifikalarını BTB merkez binasında BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve KOSGEB Bursa Müdürü Ahmet Akdağ’dan aldı.
Sertifika töreninde konuşan BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı eğitim almanın tek başına yetmediğini, önemli olanın iş fikirlerini hayata geçirebilmek olduğunu dile getirdi. Bu eğitimleri başarıyla bitiren kursiyerlerin 30 bin TL’si hibe, 70 bin TL’sinin de sıfır faizli kredi olmak üzere toplam 100 bin TL’lik bir sermaye alabileceğinin altını çizen Matlı, “Artık iş sizlere dönüyor. Fırsat alanlarını, gelişen alanları iyi analiz etmelisiniz. Sizlere bakarken kendi hayatımla karşılaştırıyorum. Bizim en büyük eksikliğimiz okuldaki ve mesleki destekleme alanındaki eğitim eksikliğiydi. Siz o anlamda çok şanslısınız” dedi.
Bu eğitim sonucu Bursa’yla ilgili yapılacak her sosyal projeye kurum olarak destek vereceklerini ifade eden Matlı, “Biz sizlerin her zaman yanınızdayız. İş hayatınızdaki tüm süreçlere destek vermeye hazırız. Uzun bir yola çıktınız. Umarım hepiniz başarılı olursunuz” şeklinde konuştu.
KOSGEB Bursa Müdürü Ahmet Akdağ ise Türkiye’nin en büyük problemlerinden birinin işsizlik olduğunu dile getirerek, “Bizler vatandaşlarımızın yenilikçi, yaratıcı, başkalarından farklı gören, sahip oldukları bilgiyi, tecrübeyi, iş fırsatlarını hayata geçirmelerini ve bir işletme kurmalarını çok önemsiyoruz. Kendi işini kurmak isteyenlerin sayısını artırmak ve onlara kılavuzluk yapmak, onların kurduğu işletmelerin de yaşam sürelerini çok ilerilere taşımak istiyoruz. Bursa adına çok iyi bir noktadayız. Bizlere böyle güzel bir fırsat sunmuş olmalarından dolayı BTB Başkanı Özer Matlı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Konuşmaların ardından kursiyerler iş dünyasına adım atmalarını sağlayacak olan sertifikalarına kavuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Marmarabirlik’ten üreticiye 630 milyon TL...
2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasının son dilim ödemesini 26 Nisan 2024 tarihinde yapacak Marmarabirlik,...

Haberi Oku