BURSA HABERLERİ:
27. Bursa Yapı Yaşam Fuar ve Kongresi Açıldı!

26 yıllık geçmişi ve tecrübesiyle ülkemizin ve dünyanın en köklü organizasyonları arasında yer alan “Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi” geniş bir katılımla kapılarını açtı. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışa Bursa Vali Yardımcıları İbrahim Avcı ve Selami Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, TMMOB Mimarlar Odası MYK Üyesi Oğuz Develi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Cezayir Türkiye Büyükelçisi Lahssan Boufares, Cezayir Konut Şehir ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri Rehaimia Mohamed ve Saber Mohamed başta olmak üzere, akademik odalar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.
Kongrenin açılışında konuşan Can Şimşek, Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi’nin 26 yıldır Bursa’da gerçekleşen ve bilimsel kongreyle eş zamanlı olarak devam eden neredeyse dünyadaki en uzun süreli mimarlık etkinliği olduğunu söyledi. Açılışı yapılan fuar ve kongrenin önceki yıllardan farklı olarak hem yer hem de konsept ile ilgili bazı değişikliklere gittiklerine değinen Şimşek, “Fuarın 27. yılını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yıl ki kongremizin temasını “Kentsel Boşluğun Dili” olarak belirledik. Özenle seçilen kongre konularımızda toplumsal mekanın kent ve kentli üzerindeki etkisi minvalinde tartışmalar yapılacaktır” dedi.
“Bursa’nın en büyük yapı yaşam buluşması yeniden doğuyor” sloganıyla lanse ettikleri organizasyonun her yönüyle Bursa’ya yakışacağını söyleyen Şimşek sözlerini şöyle tamamladı: “Biz bu fuarla nitelikli katılımcı bekliyoruz. Bu yüzden fuarın ilk 2 günü yalnızca profesyonellere açık. Bizim hem hinterlandımızda olan Kütahya, Bilecik illeri hem de bizim yakın bölgemizde yer alan Eskişehir, Manisa, İzmir, İstanbul, Çanakkale, Kocaeli gibi illerden çok sayıda meslektaşımızı buraya getireceğiz. Burada dolu dolu bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Bunun dışında zaten sergi ve fuarla ilgili bazı gelişmeler, yurt dışından alım heyetleri gelecek. İkili görüşmeler gerçekleştirilecek. Kongre ayağı yine aynı şekilde devam ediyor. Kısacası Bursa’ya yakışacak bir fuar ve kongre düzenledik.”
Açılışta konuşan Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’nin Bursa’nın markası ve gururu olduğunu söyledi. Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Atilla Ödünç de kentlerin insanlar gibi olduğuna vurgu yaptı. TMMOB Mimarlar Odası MYK Üyesi Oğuz Develi de kongre ve fuarın başarılı olmasını diledi. Konuşmaların ardından fuar alanına geçen katılımcılar alkışlar eşliğinde 27. Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’nin açılış kurdelasını kesti. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından fuar alanında bulunan standlar ziyaret edildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108