BURSA HABERLERİ:
112 Acil Doktoruna Hapis Cezası!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde geçirdiği kalp spazmı sebebiyle hayatını kaybeden iki çocuk annesi kadını hastaneye kaldırmadığı iddiasıyla yargılanan 112 Acil doktoru 'görevini ihmal etmek' suçundan 2,5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakıldığını açıkladı.

2012 yılında Mollaarap Mahallesi'ndeki evinde fenalaşan 35 yaşındaki Aynur Abacı'nın yakınları durumu 112 Acil'e bildirdi. Eve gelen 112 Acil'den Doktor Nevin K., sürekli kusan kadına, ağrı kesici iğne yapıp evden ayrıldı. İddiaya göre, Dr. Nevin K., aile fertlerinin 'hastaneye götürelim' teklifini de geri çevirdi. Kısa bir süre sonra fenalaşan kadın için taksi çağrıldı. Kustuğu gerekçesiyle taksiye bindirilemeyen kadın için yeniden ambulans istendi. Bir saat aradan sonra olay yerine gelen ikinci sağlık ekibi, genç kadını hastaneye kaldırdı. Kalp spazmı geçirdiği belirlenen Aynur Abacı, Bursa Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Olayda, doktorun ihmali olduğunu öne süren acılı eş Hakan Abacı, cumhuriyet savcılığına müracaat etti. Valiliğin soruşturma izni vermemesi kararına cumhuriyet savcısı itirazda bulunarak ölümün araştırılması gerektiğini dile getirdi. Aynur Abacı'nın raporları İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli Tıp Kurumu raporunda, hastanın şikayetine rağmen EKG'sinin çekilmemesi ve hastaneye götürülmemesi nedeniyle doktorun kusurlu olduğu belirtildi. Bunun üzerine Dr. Nevin K. hakkında Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Görevi ihmal ederek taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Davada son sözü söyleyen mahkeme, Dr. Nevin K.'yı 2.5 ay hapse mahkum ederek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti. Nevin K. "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan ise beraat etti. Davanın müştekisi Hakan Abacı, dava sürecinde Dr. Nevin K.'ın devlet memurluğundan istifa ederek özel bir hastaneye geçtiğine dikkat çekti. Abacı şunları kaydetti: "Evimize gelen ilk doktor görevini tam olarak ifa etmiş olsaydı belki de eşim yaşayacaktı. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmaması gerekirdi, verilen ceza komik."

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Şarkılarla çocuklara umut oldular
BUSADER Federasyonu bünyesinde yer alan Veteran BUSADER üyelerinden oluşan TSM Korosu’nun sahneye çıktığı...

Haberi Oku