BURSA HABERLERİ:
1 MAYISTA ALANLARDA OLACAĞIZ!
 Dünya genelinde büyük şehirlerin alanlarının 1800’lü yıllarda katledilen işçi önderlerinin Darağacında asılarak can verdiği alanlar olduğunu vurgulayan DİSK Temsilcisi, Birleşik Metal – İş Sendikası Şube Başkanı Ayhan Ekinci; bu nedenle de 1 Mayısın bu alanlarda kutlanmaya başladığını belirtti.

1800’lü yıllarda olduğu gibi ülkemizde de 1977 1 Mayısında 35 emekçinin Taksim Meydanında Devlet Terörü ile katledildiğine dikkati çeken DİSK Bölge Temsilcisi Ekinci; o günden sonra gelen hükümetlerin Taksim Meydanı ile ilgili olarak almış oldukları kararları emekçilerin geri püskürttüğünün altını çizdi. Ekinci; emekçilerin iktidara gelen bu hükümetlerin almış oldukları kararları geri püskürtmesi sonucunda yine iktidara gelen bu hükümetler tarafından 1 Mayıs resmi tatil günü ilan edildiğini ve 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanında yapılmasını serbest bırakıldığını belirtirken bu kutlamalar sırasında emekçilere gerek emniyet güçleri, gerekse hükümetler tarafından müdahalede bulunulmadığı süre içerisinde 1 Mayıs kutlamalarının şenlikler içinde kutlandığına dikkati çekti.

Bugün için 1Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanında yapılmasına yönelik olarak yasaklanma getirilmesinin, hükümetin işçi sınıfının sınıf mücadelesini tanımayarak hiçe sayma duygusunun kendi şımarıklığından kaynakladığına değinen Ekinci;DİSK’in ve DİSK’e bağlı örgütlerin 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanında yapılmasına ilişkin almış olduğu kararın doğru yönde alınmış bir karar olduğunu belirtti.

Ekinci; son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte söylemiş olduğu “Ayaklar Baş Olursa Kıyamet Kopar” sözünün emekçileri ve işçi sınıfını aşağılayan ve hor gör bir söz olduğunu sözlerine eklerken emekçileri ve işçi sınıfını aşağılayan ve hor gören Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir sözünün olduğunun unutulmaması gerektiği hatırlatmasında bulundu.

Mustafa Küçükadalı

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku