BİLİM-TEK:
POKEMON GO YÜKLEYENLER DİKKATLİ OLSUN!

Geçtiğimiz günlerde, sınırlı sayıda ülke için piyasaya sürülen ve kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşan son günlerin yeni trendi Pokemon GO oyununda virüs tehlikesi ortaya çıktı. Birçok ülkede illegal yollardan oyunu oynamaya başlayan Android kullanıcıları için Apk dosyası ile kurulum yapılıyor. İOS için ise Hipstrore'dan indirilebiliyor. Bu yollarla yüklenen Pokemon GO'larda virüs tehlikesi olduğu ortaya çıktı. Proofpoint isimli bir güvenlik şirketi çalışanları, Apk dosyasının içinde DroidJack kod adlı virüs tespit etti. Oyunun kurulum dosyasının içine gizlenen bu trojan virüsü ile art niyetli kişiler akıllı telefonunuza kolaylıkla erişebiliyor. Ayrıca virüs öyle tasarlanmış ki, antivirüs programları tarafından da kolaylıkla tespit edilemiyor. Bu tehlikelerden dolayı uzmanlar Pokemon GO’yu, Google Play ve AppStore marketlerine girmeden indirmemeleri konusunda uyarıyor. Sınırlı sayıda ülke için piyasaya sürülen Pokemon GO şimdilik Avustralya, Kanada, Almanya, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Rusya, İspanya ve İngiltere oynanabiliyor.

POKEMON GO GASPÇILARI
Öte yandan oyunun neden olduğu ilginç olaylar da meydana gelmeye devam ediyor. Edinilen bilgiye göre ABD'de Pokemon GO oyuncularının sıkça gittikleri yerleri belirleyen silahlı 4 kişi, ıssız noktalara pokemon yakalamak için gelen oyuncuların para ve değerli eşyalarını gasp etti. 4 saldırgandan 3'ünün silahlı gasp suçundan tutuklandı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

MG’den Dünyanın %100 Elektrikli İlk Station...
Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü...

Haberi Oku

banner108