BİLİM-TEK:
Güneş Enerjisi İle Çalışan Uçak Dünya Turunda!

 Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’den sabaha karşı havalanan uçak, 3 buçuk aylık tarihi yolculuğu boyunca 500 saat havada kalacak ve 35 bin kilometre yol katedecek. Solar Impulse, dünya turu kapsamında sırasıyla Umman, Hindistan, Myanmar ve Çin’e uğradıktan sonra Pasifik Okyanusu’nu geçerek Hawaii’ye ulaşacak. 

Hawaii’den ABD’ye geçecek olan Solar Impulse, daha sonra Atlantik Okyanusu’nu aşacak. Avrupa ya da Kuzey Afrika’da son molalarını verip Abu Dabi’ye dönecek. Solar Impulse, uğrayacağı ülkelerde yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin bilinci ve kullanım alanlarını yaygınlaştırmak amacıyla hükümetlerle ortak kampanyalar yürütülmesinde kullanılacak. Tarihi yolculuğa Türkiye’den sadece Sabancı Grubu şirketlerinden Brisa, ‘Resmi Türk Partner’ sıfatıyla eşlik ediyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

MG’den Dünyanın %100 Elektrikli İlk Station...
Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü...

Haberi Oku