BELEDİYE HABERLERİ:
YOLUMUZDAN ASLA DÖNMEYECEĞİZ!
2981 Sayılı İmar Islah Planı'nın Af Yasasına bağlı olarak, Sarıyer Belediyesi 6 Şubat tarihli Meclis toplantısında, iki mahallenin mülkiyet sorununu gündeme aldı. 5. Maddede 2016/8 sayılı yasa ile Rumelihisarı Mahallesi ve 6. Madde ile Kazım Karabekir Mahallesi ile ilgili mülkiyet sorunu oybirliği ile Meclis'ten komisyona havele edildi. Çalışmanın cuma günü Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

Gündemle ilgili söz alan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, geçtiğimiz ay, Emirgan Mahallesi’nin af yasasına bağlı gündemin oy birliği ile Meclis’ten geçtiğini anımsattı.

Zeybek, aralık ayında İmar Islah Planı ile 206 parsele bir fiyat takdir edilmesi gerektiğini belirterek, “Ferahevler’de metrekare birim fiyat için 3-4 bin liralar telaffuz edilirken biz bu rakamı, vatandaşımızın lehine ve yasanın amir hükmüyle Ayazağa’da 250 lira olarak belirledik. Bu insanları rahatsız ediyor, biliyor musunuz?” dedi.

Bugün 5. Madde ile 2016/8 sayılı yasa ile Rumeli Hisarı mahallesi’ni, 6. Madde ile Kazım Karabekir Mahallesi’nin mülkiyet sorununu Meclis gündemine taşındığını belirtti. Zeybek, geçtiğimiz ay Emirgan Mahallesi ile ilgili gündem maddesi Meclis’ten geçtiğini anımsatarak, şimdi de Rumeli Hisarı ile Kazım Karabekir mahallelerinin geçeceğini söyledi. Zeybek, önümüzdeki ay ise Pınar Mahallesi’nin, nisan ayında ise tüm mahallelerin aynı şekilde Meclis gündemine geleceğini açıklayarak şöyle konuştu: “Türkiye’nin kamu varlıkları, Türkiye Varlık Fonu’na aktarıldı. İBB’ye gelen 2 bin maddenin 1800’ü imar konusudur. FSM’nin halen imarı yok. Buralar, riskli alan ilan edilip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmişti. Siz İBB’nin imar planına yönelik herhangi bir çalışma yaptığını duydunuz mu? Sarıyer dışından insanları buraya getirip, siyaset yapmalarına engel olmanızı istiyorum” dedi.


SARIYER BELEDİYE MECLİSİ ÖRNEKTİR

Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, bir mahallenin kaderiyle ilgili karar alındığını ve bu durumun hiçbir meclise nasip olmayacağını kaydederek, “Sarıyer Meclis’i örnektir” dedi.

GENÇ: TOPLUMUN HUZURU İÇİN VARIZ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sekiz yıldır, geceli gündüzlü, yoğun bir mücadele içinde, verilen sözleri teker teker yerine getirdiklerini kaydetti. Hem gecekondular, hem mülkiyet sorunu, hem de yalılarla ilgilendiklerini söyleyen Genç şöyle konuştu:
Sarıyer’in 2009 öncesine dayanan temel mülkiyet sorunu vardı.Benim de, ‘Tapu problemlerini çözeceğim’ diye bir sözüm… Gökan Bey’in de dediği gibi Belediye’mizde 2 binin üzerinde insan çalıyor. İstanbul’un en büyük belediyelerindeniz. Kamu kurumlarında da, toplumda da herkes bilir ki, Şükrü Genç, hiç kimsenin kişisel dosyası için buraya gelmez; toplum için gelir.

“ÇOCUKLARIMIZA TAPULARI DEVREDECEĞİZ”

En büyük projemiz, toplumun birlik ve beraberliği ve huzurudur. Sarıyer’in en büyük sorunu mülkiyet sorunudur. O halde herkesin el ele tutuşarak size bu konuda destek vermesi gerekir. Yasalar bu mahallelerin sorununa çözüm imkânı veriyor. Biz de çözüyoruz. Birileri de bundan rahatsız olacaktır, çünkü bölge rant bölgesi. Gündemimiz Cuma günü Meclis’ten, Allah’ın izniyle geçecek. Konuyla ilgisi olmayanlar, ellerindeki çantayla işin peşinden koşuyorsa, işin sahibi olan sizlerin de işin peşini bırakmamanız gerekir. Şunu bilin ki kesinlikle haklı taraftayız. Ve yasanın verdiği hakla, çocuklarımıza tapularımızı devredeceğiz. Biz yola çıktık ve yolumuzdan asla geri dönmeyeceğiz."
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Judoculardan 3 Madalya
Osmangazi Belediyespor Judo Takımı, Kocaeli’de düzenlenen Spor Toto Gençler ve Büyükler Türkiye Judo...

Haberi Oku