BELEDİYE HABERLERİ:
Türkiye'nin Yeniden Yükseliş Dönemine Giriyoruz!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe buluşmaları kapsamında Seydişehir’de belediye yatırımlarını inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi ile Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı program, 15 Temmuz’u anlatan klip ve ilçeye yapılan 62 milyon liralık Büyükşehir yatırımlarını anlatan tanıtım filmi ile başladı.
SEYYİD HARUN BÖLGESİ SEYDİŞEHİR’İN SEMBOLÜ OLACAK
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerde yaptıkları yatırımlarla kısa vadeli hedefleri gerçekleştirip belli bir standarda ulaştıklarını söyledi. Başkan Akyürek, “Kısa ve orta vadeli hedeflerimizle merkezdeki ve taşradaki tüm yerleşim birimlerinin aynı standarda kavuşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Diğer hizmetlerin yanında Seydişehir’in sembol yatırımı Seyyid Harun Veli Türbesi bölgesidir. Bu ilçeyi kuran Seyyid Harun Veli Hazretleridir. Onun torunları olmamız hasebiyle üzerimizde büyük sorumluluklar var. Seyyid Harun Veli Türbesi çevresinde bir hat belirledik. 15 milyon liralık bir harcamayla Alaaddin Tepesi ve Mevlana Türbesi çevresi model alınarak benzer bir düzenleme gerçekleştirerek Seydişehir ilçemizin sembol mekanı yapacağız. Öte yandan piknik ve mesire alanı oluşturulması için de çalışmalarımız olacak. Seydişehirimizi daha da kalkındıracağız” diye konuştu.
İMZALAR AZALACAK, HİZMETLER ARTACAK
16 Nisan tarihinin Türkiye’ye düşmanlık eden ülke ve illegal yapılara korku verdiğini belirten Başkan Akyürek, “Gezi olayları sırasında insanların can ve mal güvenliğini tehdit edenler bize neyi dayatıyorlardı hatırlıyor musunuz? Ülkemize düşman bazı Avrupa ülkelerinin isteği doğrultusunda nükleer santralden vazgeçin, köprü yapmaktan vazgeçin, Marmaray’ı durdurun, dünyanın en büyük havaalanını yapmayın dediler. Bunu başaramadılar. Ardından emniyet ve yargı darbelerini denediler. Son olarak da biliyorsunuz 15 Temmuz darbesine yeltendiler. Türkiye’yi fetret döneminden çıkaran AK Parti’ye düşmanlıklarından Türkiye’nin tarihteki şanlı yerini almasını istemeyenler, her türlü oyuna başvuruyorlar. Onlar evet çıkmasından çok korkuyorlar. Cumhurbaşkanımız yeni sistemle bürokrasiyi ortadan kaldırmak istiyor. Kamu hizmetleri en az iki kat daha hızlanacak. İmzalar azalacak, hizmetler artacak. Türkiye’nin yeniden yükseliş dönemine giriyoruz. Tüm bu güzelliklerin yaşanmasını istemeyenler ise korkularıyla yüzleşecekler” dedi.
BÜYÜKŞEHİR YASASI CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİN TEMİNATI NİTELİĞİNDE
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası’nın Cumhurbaşkanlığı sisteminin teminatı niteliğinde olduğunu vurgulayarak, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ustalık döneminde çalışmalarıyla göz dolduruyor. Çok güzel eserler bıraktı şehrimize. Bir yansımasını da Seydişehir’de görüyoruz. 2014 yılında Büyükşehir Belediye Yasası çıkarıldı. Eğer bu yasa olmasaydı bu hizmetlerin gerçekleşmesi ilçe belediyelerinin imkanlarıyla çok zordu. En küçük yerleşim yerinde bile büyük hizmetler görüyoruz. Tüm bu hizmetler gösteriyor ki Cumhurbaşkanlığı sistemiyle alakalı çok uzun cümle kurmaya gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanımız, 6360 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanununu büyük bir ileri görüşlülükle hayata geçirdi. Cumhurbaşkanlığı sistemi de yarın uygulanmaya başlandığında fevkalade neticelerini göreceğimiz bir sistem olacak” dedi.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede yapılan dev yatırımlarda Konya Büyükşehir imzasını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediyesiyle müthiş bir koordinasyonla çalıştıklarını ifade etti.
Seydişehir’deki hizmet standardındaki yükselişin ardından vatandaş memnuniyet oranının giderek artacağını kaydeden AK Parti Konya İl Başkan Vekili Seyit Ahmet Biçer de hizmetlerinden dolayı Büyükşehir ve ilçe belediyesine teşekkür etti. Biçer, 16 Nisan’da yapılacak referandumun yeniden dirilişin bir başlangıcı olacağını belirterek, teşkilatlar olarak kapı kapı dolaşarak çalışacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından bütün ilçelerdeki öğrencilerin katılımı ile yapılan münazara ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi ve İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal hep birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan şehir konağında incelemelerde bulunarak KOMEK Seydişehir Kurs Merkezi’nde yeni kurs döneminin açılışını gerçekleştirdiler.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Judoculardan 3 Madalya
Osmangazi Belediyespor Judo Takımı, Kocaeli’de düzenlenen Spor Toto Gençler ve Büyükler Türkiye Judo...

Haberi Oku