3.SAYFA:
Yılki Atları Aç Kalınca Köye İndi!

 Gercüş ilçesine bağlı bazı köylerde yaz boyunca çalıştırılıp, işleri bitince doğaya bırakılan yılkı atları yağan kar ve soğuk hava nedeniyle hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle kırsal kesimlerde yiyecek ot bulmakta zorlanan atlar köylere iniyor.
İNSANLARI GÖRÜNCE KAÇIYORLAR
Yaz aylarında taşımacılıkta kullanılan atlar, kış gelince yem masrafından kurtulmak için sahipleri tarafından doğaya terk ediliyor. Doğaya terk edilen atlar açlığın yanı sıra kurtlara yem olmama mücadelesi de veriyor. Sürü halinde dolaşan sahipsiz atları gören vatandaşlar, atların yem bulmakta zorlandığını ve bu nedenle köylere indiğini belirtti. Tarlalarda ve ağaçlık alanlarda beslenen yılkı atları insanları görünce bulundukları yerlerden hızla uzaklaşıyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku