3.SAYFA:
Türkeş'in Doğduğu Ev Harabeyi Andırıyor!

 Harabeyi andıran ev ile ilgili olarak bölgedeki vatandaşlar, "Uzun zaman önce müze yapılacağı gerekçesiyle kiracı evden çıkarıldı. Ancak o zamandan beridir hiçbir gelişme yok. Ev iyice harabeye döndü." diyerek sitem etti.

KKTC’deki hükümetlerin diğer konularda olduğu gibi bu konuda da sorumsuz olduğunu savunan vatandaşlar, evin şu ana kadar bir tabelası bile olmadığını ancak oğul Tuğrul Türkeş’in Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olmasından sonra evin girişine en azından bir tabela asıldığını ifade etti.

"GÖRENLER UTANIYOR"

Vatandaşların yanı sıra bölge esnafı da Türkeş’in KKTC’nin sembol ismi olduğunu belirterek, evin bu halinin görenleri utandırdığını kaydetti. Evin en azından müzeye dönüştürülmesinin turizme ve Surlariçi’ne büyük katkı sağlayacağını düşünen esnaf, yetkililerin bir an önce üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

"RESTORE EDİLEMEMESİ MİRAS SORUNUNDAN KAYNAKLANIYOR"

Öte yandan, şu anda evin bu halde olmasının nedeninin "miras sorunu" olduğu da iddia edildi. Türkeş’in çocukları arasında miras konusunun netlik yaşanmamasından dolayı da evin bu halde olduğu öne sürüldü. 

TUĞRUL TÜRKEŞ KKTC’Yİ ZİYARET EDECEK

Bu arada, Türkiye’de Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş Pazartesi günü KKTC’yi ziyaret ederek bazı resmi temaslarda bulunacak. Oğul Türkeş’in harabeyi andıran evle ilgili bir girişimde bulunup bulunmayacağı da merak konusu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku