3.SAYFA:
Köylülerden Protesto!

 Bahçe Kaymakamlığı önünde toplanan yaklaşık 500 köylü, Kaymakam M.Alper Çığ’ın açıklama yapması için uzun süre ıslık çalarak ve sloganlarla protesto etti. Kaymakam M.Alper Çığ dışarı çıkarak, yol çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Kaymakam Çığ, çalışmaların belli bir program dahilinde devam ettiğini belirterek, yapılan genişletme çalışmaları nedeni ile yolun ortasında kalan elektrik direklerinin yol kenarına alındığını, kış mevsimi gelmeden bol malzeme kullanarak sıkıştırma çalışmalarını yapacaklarını belirtti. Kaymakam Çığ, program dahilinde gelecek yıl, yolun asfaltlanacağını söyledi.

Köylüler, 7 Haziranda AK Partiye MHP’den az oy çıktığı için siyasilerin baskısı nedeniyle köyde çalışmaların durduğunu iddia ederek, siyasi iktidarın temsilcilerinin engel olduğunu belirttiler. Köylüler, 'Sandık kapandı hizmet bitti' serzenişiyle kaymakamdan çözüm bulmasını istedi. Kaymakam M. Alper Çığ, "Ben bu ilçenin mülki idare amiriyim. Sizler de eşit bir fertsiniz. Vergi veriyorsunuz ve verginizin karşılığı hizmeti alacaksınız. Bundan endişeniz olmasın. Siyasi sözlerin muhatabı ben değilim" diye konuştu.

Hükümet Konağından sonra, Atatürk Caddesi üzerinde protestolara devam eden grup, ıslık ve slogan eşliğinde AK Parti ilçe binasını önünde protesto gösterilerine devam etti. Grup, 'Vur vur inlesin devlet bizi dinlesin', 'Asfalt bizim hakkımız söke söke alırız', 'Hizmet bizim hakkımız söke söke alırız' şeklindeki sloganlarla protesto yürüyüşünü belediye binası önüne kadar sürdürdü. Protestocu grup, AK Partili Belediye Başkanı İbrahim Baz'ı, ıslık ve sloganlarla dışarı çıkmasını istedi. Dışarı çıkan Başkan İbrahim Baz, yuhalamalarla karşılaşınca tekrar içeriye girdi.

Başkan Baz, Bahçe ilçesinin 15 köyü olduğunu belirterek, köydeki çöplerin toplatıldığını ama hiçbir köye maddi yardımda bulunmadığını söyledi. Ancak Belediye imkanlarıyla köye içme suyu için sondaj çalışmaları yapacaklarını söyledi. Köylerine hizmet isteyen vatandaşların, 7 Hazirandan sonra hizmetlerin durmasına ‘Başkan sen sebep olmuşsun’ diyerek Başkan İbrahim Baz'a tepki gösterdiler. Belediye Başkanı Baz da köylüleri iddialarını ispata davet etti. Köylüler de Belediye Meclis Üyesi Şeref Aktaş’ı şahit gösterdi. Karşılıklı tartışmalardan sonra Başkan Baz, grup temsilcileriyle köyün ihtiyaçlarına çözüm bulmak için bir araya geldi. Protestocu grup da olay çıkarmadan dağıldı.

Anahtar Kelimeler
Köylülerden-protesto
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku