3.SAYFA:
Kış Çiçekleri Seralarda Yetiştiriliyor!

Ankara Yenimahalle Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün Yakacık’ta bulunan serasında mevsimine uygun onlarca türde, binlerce çiçek yetiştirilirken ekipler, kış çiçekleri için de kolları sıvadı. 70 bin süs lahanası, şimdiden seradaki yerini aldı.

Ekipler, kış hazırlıklarına erken start verdi. İlçedeki parkların yazın olduğu gibi kış mevsiminde de güzel görünmesi için 70 bin süs lahanası, serada yetiştirilmeye başladı. Ayrıca kış hazırlıkları kapsamında ilerleyen günlerde 120 bin menekşe tohumu serada toprakla buluşacak.

Öte yandan ekipler, yaz çiçeklerinin dikimine ara vermeden devam ediyor. Yakacık Mesire Alanı’ndaki serada özenle yetiştirilen aslanağzı, Çin karanfili, petunya, menekşe, kadife gibi 15 ayrı türden çiçek, yazın gelmesiyle birlikte ilçeyi rengarenk bir görüntüye kavuşturdu.

Bu yılın başından beri parklar başta olmak üzere ilçe genelinde yaklaşık 400 bin adet çiçek fidesini toprakla buluşturarak ilçede çiçek açtıran ekipler, Haziran’da 105 bin, Temmuz ayında ise 55 bin çiçek dikti. Yaz bitimine kadar çalışmalarına devam edecek park bahçeler müdürlüğü çalışanları, bir yandan da kış hazırlıklarına başladı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku