3.SAYFA:
Kalbi 20 Kez Durdu 20 Kez Çalıştı!

Ev hanımı Zöhre Akbal, göğüste batma ve kol uyuşması şikayetleriyle hastaneye getirildiğinde durumu kritikleşti. Acile alındığında ise kalbi atmıyordu. Pendik Bölge Hastanesi Kardiyoloji uzmanları derhal kalp masajına başladı. Masaj devam ederken anjiyoda tıkalı damarı belirlenen Akbal'a stent takıldı. Aynı anda da tıkalı damara anjiyo yapıldı. Fakat kalp bu sırada defalarca durdu, masajla yeniden çalıştırdı. Hem kalp masajının devam etmesi hem de aynı anda tıkalı damara stent takılması, kalp vakalarında büyük bir başarı olarak kayda geçti. Pes etmeyen doktorların müdahalesiyle sona eren operasyondan sonra Kalp Damar Cerahisi'nde yoğun bakım ünitesine sevk edilen Akbal, yapay kalp cihazına bağlandı. 2 gün bu şekilde uyutulan hastanın kalp ritmi normale döndü ve solunum cihazından çıkarıldı.

Masaj devam ederken anjiyoda tıkalı damarı belirlenen Akbal'a stent takıldığını kaydeden Uzm. Dr. Hakan Fotbolcu, “Yeniden canlandırma işlemi yaptığımız müdahale sırasında kalp tam 20 kez durdu 20 kez tekrar çalıştırdık, hasta yeniden hayata tutundu." dedi.

Yard. Doç. Dr. Erhan Kaya ise hastaya solunum ve yapay kalp cihazı taktıktan sonra yoğun bakıma sevk ettiklerini ve 4 gün gözetim altına aldıklarını belirtti. Kaya, "Kadınlarda en önemli ölüm sebeplerinden biri kalp-damar hastalığı. Çünkü kalp damarları erkeğinkine göre daha ince, bundan dolayı spazm geçirme olasılıkları daha fazla. Kalp krizi genellikle koroner arterlerden (kalbe giden kan damarları) birinde meydana gelen bir kan pıhtısının kalbe giden kan beslemesini engellemesi sonucu meydana gelir. Ölümlerin yarısı kalp krizi başladıktan sonraki ilk 2 saat içinde ortaya çıkar. Hastamızın kriz başladığında derhal yakınlarına telefon ederek durumunu bildirmesi ve acile sevkini sağlaması kendisi için büyük bir şanstır." ifadelerini kullandı.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku