3.SAYFA:
İsrail'e Tepki Gösterilmesini İstediler!

 BYEGM Genel Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde: “25 Haziran 2015 tarihinde Sadaka Taşı Derneği'nin Kudüs'te düzenleyeceği iftar programına katılmak üzere Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı’na inen 4 Türk gazeteci ve 5 STK temsilcisi gözaltına alınmış ve 9 saat boyunca sorgulanmıştır. Fiziki kısıtlama ve inceleme adı altında psikolojik baskıya maruz bırakılan vatandaşlarımızdan 7’si, ülkeye giriş yasağı konularak sınır dışı edilmiştir.

DUYARSIZ KALMAMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Türk gazeteci heyetinin hiçbir gerekçe gösterilmeden sorgulanması, geçerli vizeye rağmen girişlerine izin verilmemesi seyahat, düşünce ve basın özgürlüğüne yönelik açık bir müdahaledir. Basın özgürlüğünü tehdit eden ayrımcı uygulamayı ve İsrail yetkililerinin vatandaşlarımıza yönelik tutumunu kınıyoruz. Basın meslek örgütlerini ve gazetecileri, İsrail’in hukuka, insan haklarına ve basın özgürlüğüne aykırı uygulamalarına duyarsız kalmamaya çağırıyoruz.”

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku