3.SAYFA:
Ebru Kursuna Bayanlardan Yoğun İlgi!

Antalya Manavgat'ta ebru kursları başladı. Manavgat Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı ebru kursuna 50 kadın katıldı.

Kurs öğretmeni Zühal Candemir, Manavgatlı hanımların ebru sanatına karşı ilgilerinin yüksek olduğunu söyledi. Kursun üç ay süreceğini belirten Candemir, Avrupalıların, ebruya Türk kağıdı ve mermer kağıt olarak adlandırdıklarını söyledi.

Doğu ülkelerine özgü bir süsleme sanatı olduğu bilinen ebrunun, Türkistan Buhara'da doğarak Osmanlı'ya geçtiğini belirten Candemir, ebru yapmanın insana huzur verdiğini kaydetti. Candemir, ebrunun geven otunun öz suyundan elde edilen kitre veya deniz kadayıfı bitkisi (kerajin) ile kıvamı artırılmış suyun üzerine, içine öd katılarak suyun dibine çökmeyecek hale getirine boyaların serpilmesi ve su yüzeyinde meydana gelen şekillerin olduğu gibi ya da biz adı verilen metal uçlu bir aletle müdahale edilerek bir kağıda geçirilmesi yoluyla yapıldığını kaydetti.

Candemir, "Ebru kursuna ilgi çok iyi. İkinci aşama kurslarında bu ilginin daha da artacağına inanıyorum. Ebru yapma insanı dinlendiriyor." dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku