3.SAYFA:
Denizde Büyük Temizlik Operasyonu!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, koylardaki katı atıklar teknelerle toplanmaya başladı. Göcek, Marmaris, Datça Liman Başkanlığı sınırları içindeki Göcek Adası, Tersane Adası, Yaz Limanı, İç Liman ile Atbükü, Günlüklü, Kargılı, Osmanağa, İnceburun, Poruklu, Çamlık Koyu Plaj sahası ve Datça Hisarönü'nde denizlerdeki katı atıklar, yüklenici firma aracılığı ile üç tekneyle toplanıyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonu ile 15 Haziran 2014 tarihinden itibaren yüklenici firma Turmepa'ya ait atık alma lisanslı üç adet 15 metre uzunluğunda tekne ile belirlenen kıyılarda atıklar toplanıp torbalanıyor. Yatlardan, teknelerden ve koylardan toplanan katı atıklar, kıyıya gelen çöp kamyonlarıyla atık kabul tesisine taşınıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yaz aylarında turistlerin bir numaralı tercihi olan Ege kıyılarında günübirlik teknelerin ve yatların katı atıklarının toplanması ve kıyı kirliliğinin önüne geçmek için başta üç tekneyle katı atıkları toplatmaya başladıklarını söyledi. Gürün, "Yaz aylarında turizm sezonuyla hareketlenen Ege kıyılarında teknelerin ve yatların katı atıklarını, belirlenen plajlarda ve koylarda üç tekneyle toplatıyoruz. Çevre temizliğine verdiğimiz önemi ve hassasiyeti, denizlerimiz için de fazlasıyla gösteriyoruz. Kıyılarda tekne veya yatlarla tatilini geçiren vatandaşlarımızdan da aynı önemi ve hassasiyeti göstermelerini, biriken çöplerini ve atıklarını bu iş için görevlendirilen teknelerimize bırakmalarını bekliyoruz." dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku