3.SAYFA:
Çöp Konteynerleri Yer Altına Alınıyor!

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde çöp konteynerleri yer altına alınıyor.

    Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Yer Altı Çöp Konteyneri Projesi kapsamında nüfusun yoğun olduğu 3 bölgede çöp konteynerleri yer altına alındı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından çevre sağlığı ve güvenliği dikkate alınarak kurulan yeni sistem, beklenen sonuçları verirse ilçe genelinde yaygınlaştırılacak.

    Hidrolik asansörlü sistemle yer altına alınan konteynerler, pedala basılarak hareket ettiriliyor. Çöp toplama aracındaki hidrolik sistem sayesinde konteynerler yukarıya kaldırılarak çöpler araca toplanacak. Boş konteyner ise asansör sistemiyle yerine indirilerek vatandaşın kullanımına hazır olacak.

    Belediye Başkan Necati Okay, temizlik işleri müdürlüğünde modernizasyona gidildiğini belirtti. Yeni sistemle şehir merkezinde bulunan çöp konteynerlerin görüntü ve koku kirliliğini ortadan kaldıracağını ifade eden Okay, "Bu sistemle çöpler geçici olarak yol kenarlarında, yer altında muhafaza edilecek. Bu çöp arabaları uyumlu mekanizmaları ile bu çöpleri asansör sistemiyle çıkarıp alacak. Bu uygulamayla birlikte Dulkadiroğlu çarşılarında göze çarpan ve görüntü kirliliği oluşturacak herhangi bir atık görülmeyecektir. Ortak akıl ve iştiraklerle hizmetimize devam edeceğiz. Bu bölgede ilk ve tek olması yönüyle bu hizmeti vatandaşlarımızın kullanımına sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca emeği geçen çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Modern Dulkadiroğlu için hep birlikte çalışmalara devam edeceğiz." diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku