POLİTİKA:
Emine Erdoğan: 'Eğitimli Kadın Toplumun Işığıdır”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Anadolu’nun dört bir yanından gelen 3 bin 500 çiftçi kadının iştirakiyle gerçekleşen ‘Bu Toprağın Kadınları Millî Tarım Ruhu ile Buluşuyor’ programında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, milletvekilleri, bakan eşleri ile Ankara il protokolü de hazır bulundu. ATO Congresium’da gerçekleşen programda Emine Erdoğan bir konuşma yaptı.
Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Emine Erdoğan, “Böyle günlerin, karşı karşıya kaldığımız sorunların konuşulmasına, yeni hedefler konarak, yol haritalarının çizilmesine vesile olduğuna inanıyorum. Umarım ki, bugün, mağdur ve mazlum coğrafyalar başta olmak üzere, dünyanın tüm kadınlarına huzur, başarı ve mutluluk getirir” dedi.
“TOPRAĞINI VE SUYUNU İYİ KULLANAN ÜLKELER GELECEĞİN DE SAHİBİDİR”
Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın pek çok doğal güzelliği kapsadığına işaret ederek, “Bu coğrafyanın kıymetini bilmek, hakkını vermek hepimiz için sorumluluktur. Bunu da ancak millî politikalarla gerçekleştirebiliriz” diyen Emine Erdoğan, toprağını ve suyunu iyi kullanan ülkelerin geleceğin de sahibi olduğunu vurguladı.
Millî tarım projesinin, geleceğin projesi olduğunu belirten Emine Erdoğan konuşmasında, ithalata dayalı tarım ve hayvancılık anlayışının ortadan kaldırılması, arazi bölünmelerinin önlenmesi, havza bazlı üretim yapılması, çiftçiye gübre ve mazot desteğinin yanı sıra eğitimin de verilmesi gerektiğini söyledi.
Toprağa sadece tohum değil, birikim ve bilinç de ekildiğinin altını çizen Emine Erdoğan, kadınların üretim ve toplumsal ilişkilerdeki rolüne dikkat çekerek, “Eğitimli kadın, toplumun ışığıdır. Bir kadının eğitimi, ailenin, yani toplumun eğitimi demektir. Anaların sevgi dolu yüreği, toprağın verimini artıracak, bereketlendirecektir” dedi.
“ENDEMİK BİTKİ ZENGİNLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Emine Erdoğan, Anadolu topraklarının aynı zamanda şifa kaynağı olduğunu ifade ederek, “Dünya, tıbbi bitkilerin değerini anlamış, bu alana büyük yatırımlar yapmaktadır. Üstelik Türkiye’deki bitki zenginliğini de fark ederek, şifa kaynaklarımızı ithal etme çabası içindedir. Bize düşen, bu topraklarda yetişen endemik bitki zenginliğine sahip çıkmak, onu nasıl kullanacağımızı öğrenmektir” sözlerine yer verdi.
Gelenekten gelen bu kadim şifa reçetelerini modern tıbbın da kabul ettiğini sözlerine ekleyen Emine Erdoğan, bu işin merdiven altından çıkarılıp bilimsel bir zemine kavuşturulmasının gereğine vurgu yaptı ve bitkilerin doğru usullerle toplanması, kurutulması ve saklanması konularında kadın çiftçilerin hassasiyet göstermesinin önemine değindi.
“Ben kadınlarımıza güveniyor, onların ferasetine ve basiretine, yol göstericiliğine ama en önemlisi kocaman yüreklerine inanıyorum” ifadelerine yer veren Emine Erdoğan konuşmasını, çiftçi kadınların bu topraklara, bu vatana göstereceği vefaya inandığını dile getirerek ve onların alın terleri ile emeklerinin makbul olması temennisinde bulunarak tamamladı.
Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenen halk oyunlarının da icra edildiği programda, 9 yatırımcı çiftçi kadına plaketleri takdim edildi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

Konforculuk küresel bir hastalık halinde artıyor
Nevzat Tarhan, "Rahatlık hastalıkları olarak sınırlı bir kavram var. Beş temel hastalık tanımlanmış....

Haberi Oku