Hürriyet Gazetesi İkinci Defa Saldırıya Uğradı!

Geçtiğimiz Pazar günü saldırıya uğrayan Hürriyet gazetesinin Bağcılar'daki merkezi, ilk olayın üzerinden 48 saat geçmeden ikinci saldırıya uğradı. Sloganlar atarak saat 20.50 sıralarında binaya gelen bir grup protestocu, bina bariyerleri ve giriş kapısına zarar verdikten sonra binadan ayrıldı. Tedbir amacıyla bina girişinde bekleyen polislerin gözü önünde gerçekleşen olayda herhangi bir gözaltı işleminin yapılmadığı öğrenildi. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, hükümet kanadından güçlü bir kınama gelmemesinin saldırganları cesaretlendirmiş olabileceğini söyledi.

Saldırı haberi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sedat Ergin'i telefonla arayıp geçmiş olsun dileğinde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, gazete binasına gelerek yöneticilerle görüşüp geçmiş olsun dileklerini iletti. İkinci saldırı sonrası gazete önünde Çevik Kuvvet polisleri ve TOMA ile güvenlik önlemi alındı. Olay Yeri inceleme ekipleri gazeteye gelerek delil çalışması yaptı.
Hürriyet'teki saldırıdan kısa bir süre sonra terör protestosu yapan bir başka grup bina önüne geldi. Polis lehine sloganlar atan grup, yetkililerin ikazı üzerine olaysız dağıldı.
Saldırıda hasar gören kapıyı gazetecilere gösteren Sedat Ergin, ilk saldırının üzerinden 48 saat geçmeden gerçekleşen olayın düşündürücü olduğunu söyledi.