PKK HEYKELİNİN 10 AĞUSTOS’TAN SONRA AÇILMASI
Bahçeli, 10 Ağustos’ta Recep Tayyip Erdoğan’a verilen her oyun PKK’ya gittiği, Kandil’in cesaretini arttırdığı ve teröristlere umut aşıladığı örtülemeyecek bir gerçek olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “10 Ağustos’ta Erdoğan gülerken, aynı zamanda İmralı canisi tebessüm etmiş, Barzani heyecanlanmış, bebekleri kurşuna dizenler havalara uçmuştur. Kaldı ki Diyarbakır Lice’de yükselen PKK heykelinin 10 Ağustos’tan sonra açılması da zamanlama itibariyle şaşırtıcı görülmemelidir. Türkiye’yi parçalamak isteyen bölücü ve yıkıcı lobinin demokrasi maskesi takarak meşruiyet araması, zafer turu atması kısa ve orta vadede felaketlerin kilidini açacaktır. Erdoğan’a verilen destek ve oylar hezimet olarak faturalandırılacak ve ortaya çıkacak vebalden kurtulmak muhatapları için mümkün olamayacaktır. Dünyanın hiçbir onurlu, milli ve medeni ülkesinde; teröristlerin hükümet müsamahasıyla kutsandığı, öne çıkarıldığı, anıtlarla taltif edildiği ikinci bir ülke görülemeyecektir. Bu itibarla Erdoğan’ın yeni Türkiye’si iflasın, inkârın ve milli imhanın ta kendisidir.”
“KAYBEDEN TÜRKİYE’DİR”
Bir yanda Diyarbakır’da teröristlerin heykeli yapılırken, diğer yanda terörle mücadele ruhu, disiplini ve mirasının kötülenip aşağılandığını vurgulayan Devlet Bahçeli, “Tabelalardan TC’yi silen, Türklüğü kazıyan, milliyetçiliği söküp atan Erdoğan ve şer takımı; PKK’ya düğün bayram yaptırarak Türk milletini içten içe çürütmektedir. Kaybeden Türkiye’dir; mağlup olan, ezilen, eziyet gören ve etnik kümelere haince dağıtılmak üzere olan aziz Türk milletidir.” dedi.
“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ ASLA SUSMAYACAKTIR”
Bahçeli sözlerini, “YSK’nın cumhurbaşkanı seçiminin kesin sonuçlarını açıkladıktan sonra Başbakan’lık görevinden ayrılmayarak fiilen devleti işgal eden, silahsız darbe ve anayasa suçu işleyen Erdoğan’ın PKK ve Türkiye düşmanlarıyla emel ve hedef birliği yapması yanına kalmayacaktır. Balkon konuşmasında Türkiyelilik zırvasıyla bölücü mihrakların gönlünü okşayan, yüreğine su serpen ve hepsine birden açık çek veren bu devrin despotuna karşı herkes suskun kalsa da Milliyetçi Hareket Partisi asla susmayacaktır.” diye sürdürdü.
“TÜRK MİLLETİ VAHİM TEHLİKEYİ GÖRMELİDİR”
Diyarbakır’da terörist heykeli dikenlerin döktükleri şehit kanlarının hesabını vermeden, Erdoğan ve Öcalan ihaneti hak ettiği muameleyi görmeden Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e rahat uykunun haram olacağına dikkat çeken Bahçeli, “Türk milleti vahim tehlikeyi görmelidir. Erdoğan ve Öcalan koalisyonun gözyaşı, dağılma, hüsran, mahvoluş ve bozgun olduğunu fark etmelidir. Unutulmasın ki, bugün PKK’lıların heykeli dikiliyorsa, yarın vatan bölünecek, bayrak inecek, devlet çökecek, milletin ise mezarı kazılacak demektir. Bunları vehim olarak değerlendirenlerin ise yakın tehditlerin sonuçlarına katlanmaktan başka bir seçeneği olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.