Türkiye: 2 - Dominik Cumhuriyeti: 3

Salon: TVF Başkent Hakemler: Wondy Abdelsamad (Mısır), Olga Zakharova(Rusya)

Salon: TVF Başkent
Hakemler: Wondy Abdelsamad (Mısır), Olga Zakharova(Rusya)
Türkiye: Asuman, Gözde, Bahar, Meliha, Neriman, Kübra, Gizem(Libero),Güldeniz, Cansu, Çağla, Yeliz
Dominik Cumhuriyeti: Paola, Victoria, Altagracia, Bethania, Estafany, Dharlenis, Brenda (Libero), Prisilla, Elizabeth
Setler: 25-23, 25-19, 22-25, 22-25, 9-15
Süre: 132 Dakika (27-28-30-32-15)

FIVB Bayanlar Dünya Grand Prix ikinci turunda Filenin Sultanları, Dominik Cumhuriyeti'ne 3-2 yenildi. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçta konuk ekip yaptığı etkili savunmayla turnuvadaki ilk galibiyetini elde ederken milli takım da ilk yenilgisini almış oldu. Ay-yıldızlı ekibin yarinki rakibi ise Sırbistan.

Karşılaşmaya müthiş bir enerjişle başlayan konuk ekip, özellikle bloklarda milliler, geçit vermedi. Blok-Aut sayılarla arayı iyice açan Dominik Cumhuriyeti ilk teknik molayı 8-2 önde tamamladı. Mola dönüşü taktik servislerde başarılı olan Milliler hücumlarda da hızlı olunca sayılar kazanarak aradaki farkı eritti. 16-13'lük ikinci teknik molanın ardından Neriman-Bahar ikilisi bloklarda etkili bir oyun ortaya koydu. Karşılıklı sayılarla geçilen setin son bölümünde savunmada hatabız oynayan milliler seti 25-23 kazandı.

İkinci sete taraftarın desteğini de arkasına alarak başlayan ay-yıldızlılar, ilk teknik molayı 8-3 önde tamamladı. Neriman'ın hücumlardaki performansı Gözde ve Kübra'nın bloklardaki tecrübeleri sonrasında milliler ikinci molayı da 16-11 önde geçti. Savunmada problemler yaşayan ve arka alandan manşet çıkartmakta zorlanan rakibi karşısında kolay sayılar bulan Sultanlar seti 25-19 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sette oyundan biraz düşen milli takım, teknik molaları 8-7 ve 16-14 geride tamamladı. Setin son bölümünde bloklarda daha etkili olan Dominik Cumhuriyeti 25-22'lik setin sonrasında durumu 2-1 yaptı. Çekişmeli geçen dördüncü seti 25-22 kazanan Dominik Cumhuriyeti, durumu 2-2 yaptı. Final setinde Bahar bloklarda etkili oynadı. Karşılıklı sayıyarla geçilen final setini Dominik Cumhuriyeti, 15-9 kazanarak karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.