Bursa Büyükşehir Belediyesi, çocukları sporla buluşturmak ve geleceğin milli sporcularını yetiştirmek amacıyla yeni bir projeye daha imza attı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle planlanan “Geleceğin Raketleri Bursa’da Buluşuyor” projesinin açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Hüdavendigar Tenis Kortları’nda düzenlenen açılış törenine; Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kevser Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Sezer Sezgin Ekinci, protokol üyeleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
600 öğrenci uzman antrenörler eşliğinde tenis öğrenecek
Törende konuşan Başkan Vekili Kevser Öztürk, birinci, ikinci ve üçüncü sınıfta okuyan çocukların bu eğitimlerden tamamen ücretsiz olarak yararlanacağını vurguladı.
Proje kapsamında NOSAB İlkokulu’nda eğitim gören 600 öğrenci, Hüdavendigar Tenis Kortları’nda tenis sporuyla tanışacak. Haftanın 5 günü gerçekleştirilecek eğitimlerde, her gün 4 farklı sınıftan öğrenciler kortlara çıkacak. Okul dönemi boyunca kesintisiz devam edecek program, haziran ayında tamamlanacak.
Geleceğin şampiyonları Büyükşehir Belediyespor altyapısına kazandırılacak
Uzman antrenörler gözetiminde yürütülecek çalışmalar sayesinde, tenis branşında yetenekli olduğu tespit edilen öğrencilerin Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü altyapısına kazandırılması hedefleniyor. Projeyle çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunulurken, Bursa'yı ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil edecek yeni şampiyonların yetiştirilmesi amaçlanıyor.