BBP Bursa İl Başkanı Oğuz Han'dan İnegöl'deki taşkın sonrası 'kalıcı önlem' çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Oğuz Han, İnegöl ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde meydana gelen dere taşkını sonrası bölgedeki durumu değerlendirdi. Olayda can veya mal kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Han, dere yataklarının düzenli kontrol edilmesi ve altyapı çalışmalarının kalıcı çözümlerle hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Oğuz Han, İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesi’nde 18 Ekim’de meydana gelen dere taşkını ve termal suya ulaşımı sağlayan yolun bir bölümünün kapanmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Olayda mahsur kalan bir vatandaşın olmaması ve ev ile iş yerlerinde hasar bildirilmemesinin sevindirici olduğunu belirten Başkan Han; taşkın riskine karşı dere yataklarının düzenli kontrol edilmesi, ulaşım güvenliğinin sağlanması ve altyapı çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini ifade etti.

"Can ve mal güvenliği önceliğimizdir"

Kurşunlu Mahallesi’nde yaşanan taşkının doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha gösterdiğini belirten Oğuz Han, belediye ekiplerinin başlattığı çalışmaların kalıcı önlemlerle desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Han, "Yaşanan dere taşkınında herhangi bir vatandaşımızın mahsur kalmaması en büyük tesellimizdir. Ancak ulaşım yolunun bir bölümünün kapanması, taşkın risklerinin ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini göstermektedir. Vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli bütün tedbirler zamanında alınmalıdır" dedi.

"Dere yatakları düzenli olarak kontrol edilmeli"

Taşkın riskinin azaltılması için dere yataklarının bakım ve temizlik çalışmalarının hayati önem taşıdığına dikkat çeken Han, ilgili kurumların riskli bölgelerde acilen teknik incelemeler gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle yoğun yağışların beklendiği dönemlerde önleyici çalışmaların artırılması gerektiğini savunan Han, "Dere yataklarında biriken malzemeler ve yetersiz tahliye noktaları düzenli olarak kontrol edilmelidir. Afet yaşandıktan sonra müdahale etmek kadar, afetin oluşturabileceği zararları önceden azaltmak da kamu yönetiminin temel sorumluluklarından biridir" ifadelerini kullandı.

"Termal kaynaklara ulaşım güvenliği sağlanmalı"

Termal suya ulaşımı sağlayan yolun bir bölümünün kapanmasının bölgedeki ulaşım ve ekonomik faaliyetler açısından da değerlendirilmesi gerektiğini belirten Han, yol güvenliğine öncelik verilmesini istedi. Han, yapılacak çalışmaların geçici değil, uzun vadeli çözümler üretmesi gerektiğinin altını çizdi.

"DSİ ve belediyeler ortak hareket etmeli"

Taşkın risklerine karşı belediyeler, Devlet Su İşleri (DSİ) ve ilgili kamu kurumlarının tam bir koordinasyon içerisinde çalışması gerektiğini belirten BBP Bursa İl Başkanı Oğuz Han, Bursa genelinde riskli bölgelerin önceden belirlenmesi çağrısında bulundu.

Han sözlerini şöyle tamamladı: "İlgili kurumlarımızın koordinasyonuyla riskli noktalar belirlenmeli ve gerekli altyapı yatırımları planlanmalıdır. Büyük Birlik Partisi olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ilgilendiren her çalışmanın destekçisi ve takipçisi olacağız."