Bursa'da 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla anıldı: Kahramanlar ve şehit yakınları "Kardeşlik Yürüyüşü"nde buluştu

Bursa Valiliği himayesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen anma programı, Mihraplı Şehitlik Anıtı’ndan başlayan "Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda" yürüyüşü ile gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, törenin ardından gazi derneklerini ziyaret ederek kahramanlarla bir araya geldi.

Bursa’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Bursa Valiliği himayesinde düzenlenen anma programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Mihraplı Şehitlik Anıtı’nda ‘Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda 19 Eylül Gaziler Günü Yürüyüşü’ ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Anma törenine Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, dernek temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Vekili Biba'dan gazi derneklerine vefa ziyareti

Program kapsamında Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haşim Sivri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı. Törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba; Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi, Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. Program, çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.