CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "yedili borsa çeteleri" çıkışı: Bakan Şimşek'e 7 soru yöneltti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, borsada yaşanan olağanüstü fiyat hareketleri ve fon büyümeleri üzerine toplanan CHP Ekonomi Masası toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e 7 soru yönelten Kılıçdaroğlu, "yedili borsa çeteleri" ifadesini kullanarak iddiaların aydınlatılmasını istedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a DDK çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, borsada yaşanan olağanüstü fiyat hareketleri ve hızlı fon büyümeleriyle ilgili riskleri değerlendirmek üzere toplanan CHP Ekonomi Masası toplantısına başkanlık etti. Toplantının ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, sermaye piyasalarında yaşanan gelişmelerin ciddi mağduriyetlere yol açtığını savundu.

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu ve Cemal Canpolat, CHP Grup Başkanı Faik Öztrak, Grup Başkanvekilleri Rahmi Aşkın Türeli ve Sevda Erdan Kılıç da katıldı.

Bakan Şimşek'e manipülasyon ve 7 soru

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in daha önce manipülasyonlara ilişkin yaptığı açıklamaları anımsatan Kılıçdaroğlu, durum bilinmesine rağmen neden zamanında önlem alınmadığını sordu. Geçmişteki "beşli çete" söylemine atıfta bulunarak "yedili borsa çeteleri" ifadesini kullanan CHP lideri, sürecin arkasındaki güçlerin açıklanmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, Bakan Şimşek'e şu başlıklarda 7 soru yöneltti:

  • Sorunun biliniyor olmasına rağmen neden zamanında önlem alınmadığı

  • Kimlerin ne kadar kazanç sağladığı

  • Hangi kurumların denetim görevini yerine getirmediği

  • Mağduriyetlerin nasıl giderileceği

  • Kaç vatandaşın tasarruflarının risk altında olduğu

  • Toplam parasal riskin ne olduğu

  • Şüphelilerin mal varlıklarına tedbir uygulanıp uygulanmayacağı

Erdoğan'a DDK çağrısı

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, borsadaki iddiaların arkasındaki bürokratik ve siyasi gücün ortaya çıkarılması için Devlet Denetleme Kurulu (DDK)’nın derhâl harekete geçirilip geçirilmeyeceğini sordu.