Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir'den kırsal kalkınma ve turizm hamlesi

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, akademik ve meslek odaları temsilcileriyle paylaştığı yeni vizyon belgesinde; Fadıllı, Gölyazı, Ayvaköy ve Akçalar havzasını kapsayan deniz ulaşımı, dijital göçebe merkezi ve doğa turizmi projelerini duyurdu.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Şadi Başkan’la Kent Buluşmaları” programı kapsamında akademik ve meslek odası temsilcileriyle Fadıllı Mahallesi’nde bir araya gelerek Fadıllı, Akçalar, Gölyazı ve Ayvaköy’ü kapsayan yeni turizm ve kırsal kalkınma vizyonunu paylaştı. Nilüfer’in doğal zenginliklerinin ve tarımsal yapısının sürdürülebilir projelerle korunacağını belirten Özdemir, kentin geleceğini meslek odalarıyla danışarak ve dayanışma içinde inşa etmek istediklerini vurguladı. Toplantıya Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, NİLBEL Başkanı Faruk Baykal ve Fadıllı Mahalle Muhtarı Nail Gülmez de katılım sağladı.

Fadıllı ve Gölyazı arasında deniz ulaşım ağı kuruluyor

Bölgedeki turizm kalitesini ve konaklama sürelerini artırmak amacıyla hazırlanan projeleri açıklayan Başkan Şadi Özdemir, Fadıllı ile Gölyazı’yı birbirine bağlayacak doğaya uyumlu bir tekne ulaşım ağının ihale aşamasında olduğunu müjdeledi. Proje kapsamında ayrıca Gölyazı'daki amfitiyatronun 400 kişilik açık hava sahnesine dönüştürüleceği, Ayvaköy’ün ise dijital göçebeler için bir merkez haline getirilerek bungalov evler ve karavan parkıyla destekleneceği belirtildi. Ayvaini Mağarası'nın turizme kazandırılması, yamaç paraşütü tesisleri ve seyir terası gibi yatırımlarla desteklenecek kırsal turizm modelinin, Akçalar'daki tarımsal üretimle entegre edilerek yerel halkın gelirini artırması hedefleniyor.