Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden üniversite adaylarına ödüllü YKS provası

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 16 gençlik merkezinde yaklaşık 2000 öğrencinin katılımıyla ücretsiz TYT ve AYT deneme sınavı düzenliyor. Dereceye giren öğrencilere teknolojik hediyeler verilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere destek olmak amacıyla hafta sonu boyunca Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) deneme sınavı imkanı sunuyor. İl genelindeki 16 farklı gençlik merkezinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu dev organizasyona, yaklaşık 2000 üniversite adayı katılım sağlıyor.

Gerçek YKS öncesi büyük prova

Hafta sonu maratonunun ilk ayağı olan TYT deneme sınavına katılan adaylar; Türkçe, Temel Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarındaki soruları çözdü. Uzman rehberler eşliğinde gerçekleştirilen bu sınav sayesinde gençler, gerçek YKS öncesinde hem streslerini yenme hem de bilgi düzeylerini ölçme fırsatı buldu. Eksik konularını görme ve zaman yönetimini test etme imkanı yakalayan öğrenciler, pazar günü gerçekleştirilecek AYT deneme sınavında ise kendi alanlarında (sayısal, sözel, eşit ağırlık) analitik düşünme kapasitelerini test edecek.

Dereceye giren öğrencilere teknolojik hediyeler

Gençlik merkezlerindeki hazırlık kursları ve tercih danışmanlığı gibi hizmetlerden memnun olduklarını belirten üniversite adayları, sağlanan bu imkan için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Gerçek sınav formatında uygulanan denemelerin ardından başarı sırasına göre dereceye giren öğrencilere motivasyon desteği olarak tablet, bluetooth kulaklık, akıllı saat, bluetooth hoparlör ve powerbank gibi çeşitli teknolojik hediyeler takdim edilecek.