Granfondo Bursa 2026’da Pedal Sesleri Yükseldi: Parkurlarda Kadın Gücü Ön Planda!

Bursa Valiliği himayesinde, Nilüfer ve Mudanya Belediyelerinin destekleriyle gerçekleştirilen Granfondo Bursa 2026, uluslararası düzeyde büyük bir katılımla tamamlandı.

Bu yıl "Parkurda Daha Fazla Kadın Yarışmacı Görmek İstiyoruz" mottosuyla düzenlenen organizasyon, bisiklet tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşattı.


800 Bisikletçi Zorlu Parkurlarda Ter Döktü

Bursa’nın doğal ve tarihi güzelliklerini rotasına ekleyen yarışlar, toplamda yaklaşık 800 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Yarışmacılar, fiziksel dayanıklılıklarını ve stratejilerini sergilemek üzere iki farklı kategoride mücadele etti:

  • Uzun Parkur: 84 Kilometre

  • Kısa Parkur: 56 Kilometre

Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’ndan başlayan yarış, Bursa’nın ikonik noktalarını kapsayan zorlu bir güzergahın ardından yine aynı noktada, büyük bir heyecanla sona erdi.


Kadın Sporcular İçin Özel Motto: "Parkurda Daha Fazla Kadın"

Bu yılki organizasyonun en dikkat çeken yönü, kadın sporcuların katılımını teşvik eden vizyonu oldu. "Parkurda Daha Fazla Kadın Yarışmacı Görmek İstiyoruz" sloganıyla pedal çeviren sporcular, sporun birleştirici ve kapsayıcı gücünü bir kez daha kanıtladı. Geniş güvenlik önlemleri altında yürütülen yarışlarda profesyonel organizasyon sayesinde hiçbir aksaklık yaşanmadı.


Şampiyonlar Kürsüde: Ödül Töreni Coşkusu

Zorlu mücadelenin ardından dereceye giren isimler, Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nda kurulan platformda ödüllerine kavuştu. Farklı yaş gruplarında başarı elde eden kadın ve erkek sporcular, madalya ve kupalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

Ödül takdim törenine; Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Baran Güneş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz, Federasyon Bursa İl Temsilcisi Erdal Sevim ve Granfondo Türkiye Kadın Organizatörü Esra Yıldırım katılarak sporcuların sevincine ortak oldu.