İnegöl’de 23 Nisan Gururu: Minik Ressamların 200 Eseri Görücüye Çıktı!

İnegöl Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını minik sanatçıların göz nuru eserleriyle başlattı.

Çocuk Atölyesi öğrencilerinin yıl boyunca hazırladığı yaklaşık 200 eser, düzenlenen özel sergiyle Yeni Yaşam Alanı ve Kent Meydanı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


Geleceğin Sanatçıları İnegöl’de Yetişiyor

Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle geçtiğimiz Ekim ayında başlayan ve eğitmen Nevin Zilcigil nezaretinde yürütülen Çocuk Atölyesi, meyvelerini verdi. Yaşları 7 ile 12 arasında değişen 150 öğrenci, haftanın 4 günü aldıkları eğitimle hayallerini tuvale yansıttı.

Serginin açılış günü, sadece bitmiş eserlerin sergilenmesine değil, aynı zamanda canlı performanslara da sahne oldu. Davetliler, küçük ressamların yeni eserlerini nasıl büyük bir titizlikle oluşturduğuna bizzat şahitlik etti.


Başkan Alper Taban: "Kaynaklarımızı Gençlerimiz İçin Seferber Ediyoruz"

23 Nisan coşkusunu paylaşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, genç nesillere verilen önemin altını çizdi. İnegöl’ün geleceğini inşa edecek olan öğrencilere her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Taban, şu ifadeleri kullandı:

“Evlatlarımız bu şehrin ve ülkemizin hem bugünü hem de geleceğidir. İnegöl Belediyesi olarak Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile el ele vererek gençlerimizin fikirlerine değer veriyor, onlara yeni alanlar açıyoruz. Tüm kaynaklarımızı gençlerimizin kişisel gelişimi ve başarısı için seferber etmekten onur duyuyoruz.”


Protokolden Tam Not: "Hepsi Birer Ressam Olmuş"

Sergi açılışında konuşan İnegöl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, eserlerin kalitesine dikkat çekerek, “Öğrencilerimiz kendileri küçük ama ortaya koydukları işlerle devleşmişler; hepsi birer usta ressam gibi harika tablolar hazırlamış” dedi.

Kaymakam Eren Arslan ise çocuklara bayram hediye eden tek millet olmanın gururuna vurgu yaparak, çocukları hem akademik hem de sanatsal anlamda yetiştirmenin milli bir görev olduğunu ifade etti.


Sergi 22 Nisan’a Kadar Ziyaretçilerini Bekliyor

Pazartesi günü saat 15.30’da kapılarını açan 23 Nisan Özel Resim Sergisi, 22 Nisan tarihine kadar Yeni Yaşam Alanı ve Kent Meydanı’ndaki sergi salonunda gezilebilecek. İnegöl Belediyesi, tüm ilçe halkını bu sanatsal şölene ortak olmaya ve miniklerin heyecanını paylaşmaya davet ediyor.