GEMLİK'TEN DÜNYA'YA EVRENSEL MESAJ!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gemlik’te coşkuyla kutlanırken, unutulmayacak renkli organizasyonlara da ev sahipliği yaptı.

Gemlik Belediyesinin organize ettiği fener alayı ve İskele Meydanı Festival alanındaki halk dansları gösterisi büyük ilgi gördü. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık’ın da katıldığı törenlerde konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bütün çocukların kardeş olduğunu vurgulayarak, Gemliklilerin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı. 23 Nisan törenlerine katılan Halk Dansları Folklor ekibindeki öğrencilere Kaymakam Cahit Işık ile birlikte sertifika ve madalya veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, iskele meydanını dolduran yaklaşık üç bin kişiye de teşekkür etti.
  
   Gemlik Atatürk Stadyumu önünde başlayan fener alayı yürüyüşü, Orhangazi Caddesi, İstiklal Caddesi, Ahmet Dural Meydanı ve Atatürk Parkı önünden devam ederek İskele Meydanında son buldu. Daha sonra ilk ve ortaokul öğrencilerinin Halk Dansları Gösterileri geceye renk kattı. Büyük ilgi gören ve yoğun alkış alan organizasyonun finalinde ise havai fişek gösterimi yapıldı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın da işaret ettiği, “Bütün Çocuklar Kardeştir” temasının işlendiği halk dansları oyununda, okullar ve öğrenciler de figür ve sloganlarında bu konuyu sahnelediler.