Bursa’da Milli Coşku Tavan Yaptı: A Milli Takım Dünya Kupası Yolunda, Bursalılar Dev Ekran Başında!

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Play-Off turu finalinde Kosova engelini 1-0’lık skorla geçerek dev organizasyona katılma hakkı kazandı.

Türkiye’yi sokağa döken bu tarihi zafer, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı noktalarında kurduğu dev ekranlarda yüzlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir şölene dönüştü.


Yağmura Rağmen Dinmeyen Milli Heyecan

Bursa Büyükşehir Belediyesi, milli heyecanı ortak yaşamak adına Hüdavendigar Kent Parkı ve Görükle Gençlik Merkezi’nde dev ekranlar kurdu. Akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışa rağmen Hüdavendigar Kent Parkı’nı dolduran yüzlerce Bursalı, ellerinde Türk bayraklarıyla tek yürek oldu.

Belediye ekipleri tarafından vatandaşlara binlerce Türk bayrağı dağıtılırken, alanlarda yankılanan marşlar ve tezahüratlar unutulmaz bir atmosfer oluşturdu.


Kerem Aktürkoğlu Attı, Bursa Yıkıldı!

Karşılaşmanın her dakikasını büyük bir heyecanla takip eden Bursalı futbolseverler, maçın 53. dakikasında adeta bayram yerini yaşadı. Milli yıldız Kerem Aktürkoğlu’nun ağları sarsmasıyla Türkiye 1-0 öne geçerken, Hüdavendigar ve Görükle’de coşku doruğa ulaştı. Maçın bitiş düdüğüne kadar desteğini sürdüren vatandaşlar, Kosova karşısında alınan galibiyetle birlikte Dünya Kupası vizesini kutladı.


Dünya Kupası Bileti Cebimizde

Bu kritik galibiyetle birlikte adını Dünya Kupası’na yazdıran A Milli Futbol Takımı, tüm Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı. Maçın ardından meydanlarda toplanan Bursalılar, galibiyet sevincini araç konvoyları ve meşalelerle gece geç saatlere kadar sürdürdü. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu organizasyonu, kentin spor kenti kimliğini ve milli değerlere olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.