“Vefa ve Onur Gecesi” ismiyle düzenlenen programda, derneğin tarihinde iz bırakan önceki dönem başkanları bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
DAĞDER Kültür Merkezi’nde Tarihi Buluşma
DAĞDER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bu özel gece, dağ yöresi insanının sarsılmaz dayanışma ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi. 40 yıllık birikimin ve emeğin onurlandırıldığı geceye; önceki dönem başkanlarından Tarık Yılmaz, Ali Şahin, Bilgin Seymen, Yüksel Acar, Mustafa Kahraman, Erkan Aydın, Yüksel Yaşar, Yaşar Türk ve İsmail Aydoğdu katılım sağladı.
Geçmişin İzleri ve Geleceğin Vizyonu Bir Arada
Programda, derneğin kuruluşundan bugüne kadar katettiği mesafe ve dağ yöresi halkı için üretilen projeler yad edildi. DAĞDER’in hafızasında derin izler bırakan merhum başkanlar; Kurucu Başkan Sait Acar, Cemil Ünsal ve Ali Kaya rahmet, minnet ve dualarla anıldı. Katılımcılar, geçmişte verilen emeklerin derneği bugün Bursa’nın en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri haline getirdiğini vurguladı.
Genel Başkan Derya Başak: "Bu Gece Bir Aidiyet Sembolüdür"
Gecenin ev sahipliğini üstlenen DAĞDER Genel Başkanı Derya Başak, yaptığı konuşmada vefa duygusunun kurumsal kimlikteki önemine dikkat çekti. Başak, şu ifadeleri kullandı:
“Bu gece yalnızca bir yıl dönümü kutlaması değil; emeğin, fedakarlığın ve aidiyet duygusunun en somut ifadesidir. Kültürümüze ait anıların canlandığı bu nostaljik buluşma, köklü geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe daha emin adımlarla yürüdüğümüzün kanıtıdır.”
40 Yıllık Miras: Geçmişten Geleceğe Güçlü Köprü
Duygu yüklü anların yaşandığı “40. Yıl Vefa ve Onur Gecesi”, DAĞDER camiasının ortak hafızasını tazelerken, nesiller arası bağı da kuvvetlendirdi. Program, 40 yıllık bu büyük ailenin Bursa’nın sosyal ve kültürel hayatına katkı sunmaya kararlılıkla devam edeceğinin ilanıyla sona erdi.