Erasmus+ Yetişkin Eğitimi programı kapsamında İspanya’nın Vigo şehrinden İnegöl’e gelen 8 kişilik heyet, şehrin sosyal ve kültürel projelerini yerinde inceledi. İspanyol eğitimci ve öğrencilerin en çok ilgisini çeken çalışma ise Nöbetçi Kitaphane uygulaması oldu.
İspanya’dan İnegöl’e Kültürel Köprü
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, İnegöl Halk Eğitimi Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı projede, İspanya'daki Escola Oficial de Idiomas kurumundan gelen heyet şehre hayran kaldı. İspanyol misafirler, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ı makamında ziyaret ederek belediyenin dijital ve sosyal projeleri hakkında detaylı bilgi aldı.
Gastro İnegöl ve İzleme Merkezi Hayran Bıraktı
Başkan Alper Taban’ın bizzat eşlik ettiği teknik gezide, İnegöl Belediyesi’nin vizyon projeleri tanıtıldı. Heyet sırasıyla şu merkezleri ziyaret etti:
-
İzleme ve Değerlendirme Merkezi: Şehrin dijital yönetimi ve akıllı şehircilik uygulamaları incelendi.
-
Gastro İnegöl: İnegöl’ün yerel lezzetlerinin ve mutfak kültürünün modernize edildiği merkez büyük ilgi gördü.
-
Nöbetçi Kitaphane: Heyetin en uzun süre vakit geçirdiği ve işleyişine hayran kaldığı durak oldu.
Başkan Alper Taban: "Kitaphanelerimiz Her Yaşa Hitap Ediyor"
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, misafirlerin İnegöl’de kendilerini çok huzurlu hissettiklerini belirterek şunları söyledi:
“İspanyol heyetine belediyemizin eğitim ve sosyal belediyecilik odaklı çalışmalarını anlattık. Özellikle Nöbetçi Kitaphane konseptimiz onları çok mutlu etti. Burada okul öncesinden doktora öğrencilerine kadar her yaş grubunun bir arada, huzurla çalıştığını görmeleri ilgilerini çekti. Bu modelin Avrupa’dan gelen eğitimciler tarafından takdir edilmesi bizler için gurur verici.”
İspanyol Misafirler: "Bu Uygulama Bizi Çok Mutlu Etti"
İspanya’dan gelen yetişkin öğreniciler ve eğitimciler, İnegöl’ün tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra modern kütüphanecilik anlayışına tam not verdi. Nöbetçi Kitaphane formatının hem akademik başarıyı destekleyen hem de sosyal bir buluşma noktası olan yapısını kendi ülkelerindeki eğitim modelleriyle kıyaslayan heyet, uygulamayı örnek bir model olarak nitelendirdi.