Belediye bünyesinde eğitmen Aslan Akdağ yönetiminde çalışmalarını sürdüren Bağlama Kursu öğrencileri, dönem boyunca hazırlandıkları eserleri bu özel gecede Gemlikliler için seslendirdi.
Anadolu’nun Sesi Gemlikli Kursiyerlerle Yükseldi
Tamamı Gemlikli yerel yeteneklerden oluşan koro, bağlama eşliğinde Anadolu’nun dört bir yanından sevilen türküleri yorumladı. Solo performansların da yer aldığı gecede, kursiyerlerin sergilediği sahne hakimiyeti izleyicilerden büyük alkış topladı. Yoğun katılımın olduğu konserde, türkülerin birleştirici gücüyle duygu dolu anlar yaşandı.
Başkan Şükrü Deviren’den Sürpriz Performans
Gecenin en dikkat çeken anı ise Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’in sahneye çıkması oldu. Bağlamasını eline alan ve koroya türkülerle eşlik eden Başkan Deviren, sanata ve sanatçıya verdiği değeri bizzat sahnede gösterdi. Farklı yaş gruplarından oluşan bağlama öğrencilerini tek tek tebrik eden Deviren, kursiyerlerin azmine hayran kaldığını belirtti.
"8 Mart Bir Kutlama Değil, Bilinçlenme Günüdür"
Konser sonunda 8 Mart’ın tarihsel ve toplumsal önemine dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Şükrü Deviren, şu ifadeleri kullandı:
“Rahmet ve bereket ayı içinde Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün yer alması çok anlamlı. Ancak unutulmamalıdır ki; 8 Mart bir kutlama değil, bir anma ve bilinçlenme günüdür. 21. yüzyılda hâlâ kadın hakları için mücadele ediliyor olması üzüntü verici. Peygamber Efendimiz 1400 yıl önce ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ diyerek kadının toplumdaki sarsılmaz yerini en güzel şekilde ifade etmiştir.”
Kadın Kursiyerlere Karanfilli Kutlama
Programın finalinde Başkan Şükrü Deviren, koroda yer alan tüm kadın üyelere karanfil takdim ederek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafları ve alkışlar eşliğinde sona erdi.