Nilüfer’de Diploması Trafiği: Başkan Şadi Özdemir Letonya Büyükelçisi’ni Ağırladı!

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Letonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Bahtijors Hasans ve beraberindeki heyeti Halk Evi’nde konuk etti. İki ülke arasındaki yerel iş birliklerinin masaya yatırıldığı görüşmede; ekonomik potansiyel, eğitim fırsatları ve Nilüfer’in "kadın dostu kent" vizyonu ön plana çıktı.

15 Yıllık Kardeşlik: Nilüfer ve Kekava El Ele

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Şadi Özdemir, Letonya ile olan ilişkilerin sadece diplomatik değil, kültürel bir derinliğe sahip olduğunu belirtti. Nilüfer ile Letonya’nın Kekava kentinin 15 yıldır kardeş kent olduğunu hatırlatan Özdemir, spor şenlikleri ve ortak etkinliklerle bu dostluğun her geçen gün daha da pekiştiğini vurguladı.


Türkiye’nin Parlayan Yıldızı: Nilüfer’in Ekonomik Gücü

Başkan Şadi Özdemir, Nilüfer’in Türkiye’nin en gelişmiş yerleşim yerlerinden biri olduğunu rakamlarla ortaya koydu. Nilüfer’in bir çekim merkezi olduğunu ifade eden Özdemir, şu detaylara dikkat çekti:

  • Gelişmişlik Sıralaması: Nilüfer, Türkiye’nin sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 5. sırada yer alıyor.

  • Sanayi Potansiyeli: İlçe bünyesinde 6 organize sanayi bölgesi ve 5 bin işletmelik küçük sanayi sitesi barındırıyor.

  • Yaşam Kalitesi: Kültür, sanat, spor ve tarım olanaklarıyla Nilüfer, "herkesin yaşamak istediği bir kent" olma özelliğini koruyor.


Yönetimde Kadın İmzası ve Eşitlik Vurgusu

Nilüfer’in bir "kadın kenti" olduğunun altını çizen Başkan Şadi Özdemir, belediye yönetiminde kadın ağırlığının hissedilmesinin tesadüf olmadığını belirtti. Başkan yardımcıları ve müdürlüklerde kadın sayısının fazla olmasının, kadınların iş ve sosyal yaşamda kendilerini güvende hissetmelerini sağlayan en büyük faktör olduğunu ifade etti.


Büyükelçi Hasans: "Sistemin Yüzde 50’sini Yok Sayamazsınız"

Nilüfer’deki yönetim modelini takdirle karşılayan Letonya Büyükelçisi Bahtijors Hasans, kadınların kent yönetimindeki etkinliğini şu sözlerle övdü:

“Kadınların toplumda ve yönetimde bu kadar söz sahibi olması mutluluk verici. BM Cenevre Ofisi’ndeki görevimde de savunduğum gibi; sistemin yüzde 50’sini (kadınları) denklemden çıkarırsanız, o sistem işlemez. Nilüfer’deki bu başarılı tabloyu Letonyalı kadın bakanıma da ileteceğim.”


Gençlik ve Eğitim Odaklı Yeni İş Birlikleri

Görüşmede Letonya’nın lojistik avantajları ve düşük suç oranıyla güvenli bir Avrupa kapısı olduğu belirtildi. Büyükelçi Hasans, Letonya’ya gitmek isteyen Türk gençlerin sayısında bir rekor kırıldığını ifade ederek, bu etkileşimi eğitim ve projelerle Türkiye genelinde geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Başkan Şadi Özdemir ve Büyükelçi Bahtijors Hasans karşılıklı hediye takdiminde bulunarak dostluk mesajlarını yinelediler.