Bursa’nın Bereket Mutfağı BURFAŞ: Her Gün On Binlerce Kişilik İftar Hazırlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, paylaşmanın ve dayanışmanın doruğa çıktığı Ramazan ayında, BURFAŞ tesisleri aracılığıyla kentin dört bir yanına lezzet ve huzur taşıyor.

Acemler’deki ana mutfakta usta şeflerin ellerinden çıkan sıcak yemekler, her gün on binlerce Bursalının iftar sofrasını süslüyor.


BURFAŞ Ana Mutfağında Hijyenik ve Titiz Hazırlık

Bursalıları sağlıklı ve lezzetli menülerle buluşturmak için BURFAŞ Acemler Ana Mutfağı’nda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Hijyenik ve steril koşullarda, uzman denetiminde hazırlanan yemekler; usta şeflerin dokunuşuyla geleneksel Ramazan lezzetlerine dönüşüyor. Hazırlanan menüler, özel ısı korumalı araçlarla Kent Lokantalarına, sabit iftar noktalarına ve 17 ilçedeki programlara ulaştırılıyor.


Rakamlarla Bursa’da Ramazan Bereketi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dev operasyonel gücüyle Ramazan boyunca rekor sayılara ulaşıyor:

  • Günlük Sıcak İftar: Her gün tam 10.000 kişiye üç kap sıcak yemek ikramı yapılıyor.

  • Teravih Sonrası Tatlı: Her akşam farklı mahallelerde 15.000 adet tatlı dağıtılarak ağızlar tatlandırılıyor.

  • İftariyelik Paketleri: Yolda kalanlar ve iftara yetişemeyenler için 14 ayrı noktada 4.500 adet iftariyelik paket dağıtılıyor.

  • Sıcak Çorba İkramı: İftariyelik noktalarında her akşam 6.000 kişilik sıcak çorba Bursalıların içini ısıtıyor.


250 Kişilik Dev Ekiple 500 Bin Gönüle Dokunuş

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, sahada görev yapan 250 kişilik uzman ekibiyle Ramazan’ın huzurunu her sokağa taşıyor. Ay boyunca toplamda 500.000’den fazla vatandaşa ulaşmayı hedefleyen bu dev organizasyon, Bursa’nın paylaşma kültürünü tüm dünyaya örnek olacak bir boyuta taşıyor.